Rotativa PSD - PNL. Chirieac a spus care sunt cele mai mari vulnerabilități la adresa securității naționale a României
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre rotativa la guvernare.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost invitat telefonic la postul de televiziune Antena 3 CNN, la emisiunea Decisiv, acolo unde a avut un dialog alături de Mădălina Mihalache privitor la rotativa la guvernare.

În acest sens, jurnalista Antena 3 i-a sugerat lui Bogdan Chirieac faptul că tot apar pretexte în spațiul public potrivit cărora Nicolae Ciucă ar urma să rămână premier cu aprobarea tacită a PSD. 

„Dânșii pot să spună că mai bine rămân așa, mai ales că această chestiune cu pensiile speciale e un cartof prea fierbinte. Nu e vorba de militari, ci de magistrați. Le este atât de teamă de magistrați în acest moment, încât nu se ating de pensiile speciale ale magistraților, fie că se pierd cele 15 miliarde de euro din PNRR“, a spus Bogdan Chirieac.

Comisia Europeană spune că trebuie recalculate pensiile magistraților și nicio pensie nu poate fi mai mare decât salariul“, a completat jurnalista Mădălina Mihalache.

„Și-i vedeți făcând asta? Eu personal nu-i văd“, a replicat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -     Cerințele Băncii Mondiale pentru România. Chirieac: "Se pune problema de dreptate" 

Chirieac, despre cele mai mari vulnerabilități la adresa securității naționale a României

„Și atunci ce facem, pierdem banii din PNRR?“, a insistat jurnalista.

„Dar la câți bani se pierd din România, ce mai contează. Justiția nefuncțională și administrația neperformantă sunt cu adevărat cele mai mari vulnerabilități la adresa securității naționale a României. Măcar dacă le-ar lăsa pensiile speciale și ar operaționaliza justiția și administrația, tot ar fi un mare câștig.

În plus, transferul de putere de la instituțiile statului către ONG va sfârși prin a face o țară necontrolabilă. Se întâmplă acum, cu acest transfer accelerat de putere de la instituții către ONG-uri. ONG-urile sunt esențiale pentru democrație, dar nu să preia rolul statului“, a replicat analistul politic.

CITEȘTE ȘI     -    Rotativa guvernamentală. Ciucă: ”Decizia în partid este să continuăm coaliţia şi cu Marcel Ciolacu pe scaunul de premier”. De ce ziua schimbării nu va fi 25 mai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel