Roșiile sunt încă necoapte? Iată cum poți să le gătești: trucurile celor mai experimentați bucătari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Roșiile sunt încă necoapte. Iată cum poți să le gătești- trucurile celor mai experimentați bucătari. Sursa - Pexels
Roșiile sunt încă necoapte. Iată cum poți să le gătești- trucurile celor mai experimentați bucătari. Sursa - Pexels
Deseori, de la piață sau supermarket  găsim și roșii necoapte, deoarece consumatorii le preferă pe cele roșii, care se termină repede de pe tarabe.  

Dar, în realitate, chiar și cu cele verzi putem crea multe rețete, dacă știm cum să le gătim. Cu excepția unor specii foarte rare, roșiile verzi nu sunt altceva decât roșii normale care, însă, nu au atins încă stadiul de coacere. Totuși, le putem consuma imediat și ne vor uimi foarte mult prin aroma loc cu care nu ne-am obișnuit.

Înghețată de casă, gata în 10 minute. Desertul care îi va cuceri, iremediabil, pe copii 

 

De fapt, iată câteva trucuri pentru a găti roșiile încă necoapte:

1. Prima alegere ar fi să le prăjim.  Pentru a face acest lucru, le spălăm, le eliminăm codițele și le tăiem în bucăți grosiere. Feliile de roșii verzi se dau prin făină de porumb și se prăjesc în ulei de semințe de floarea soarelui, pentru un minut. În acest fel, roșiile vor fi  crocante și proaspete.

Tiramisu cremos fără ouă, gata în 15 minute. Uimește-ți oaspeții cu un desert surprinzător

2. Putem pregăti și o dulceață rafinată de roșii necoapte. Pentru asta trebuie să le tăiem în patru părți și să punem într-o oală. La un kilogram de roșii verzi avem nevoie de 350 de grame de zahăr și coaja de lămâie. Amestecam totul bine și le punem la fiert.

În timpul fierberii, amestecăm bine pentru ca roșiile să nu se lipsească de oală. Dulceața gata se toarnă în borcanele spălate și uscate. Nu uitați să adăugați și câte puțin suc de lămâie în fiecare borcan.

Cheesecake de vară, gata în 10 minute: un desert delicios, făcut din câteva produse

3. În schimb, dacă aveți roșii congelate și vreți să le gătiți într-o tigaie, nu uitați să le decongelați bine. Pentru a economisi timp în bucătărie, unii le pun încă înghețate direct în ulei. Este o greșeală gravă, deoarece nu permite să le gătiți uniform și chiar riscați să ardeți o parte din roșii.

4. În schimb, dacă vrem să le facem la cuptorul cu microunde, mai întâi trebuie să le dezghețăm din timp și apoi le tăiem în două. Le aranjăm cu partea interioară în sus. Condimentăm toate roșiile cu sare și piper și pornim cuptorul cu microunde, la viteză medie, pentru 20 de minute. Poftă bună!

 

 

Omletă ușoară, rapidă și delicioasă: ai nevoie de două ingrediente la care nu te-ai gândit vreodată

 

Uneori, o omletă este cea mai bună soluție pentru cină, mai ales când nu ai timp pentru a sta în bucătărie.

După o zi lungă și mai ales când este cald, nu ai niciun chef să stai ore în șir în bucătărie. prin urmare, apelezi la rețete ușoare, rapide și desigur, delicioase. Din câteva ouă, poți face o omletă excelentă.

În plus, te poți distra, adăugând multe ingrediente originale și diferite de cele obișnuite, creând  adevărate feluri de mâncare delicioase. De fapt, ouăle sunt printre cele mai versatile ingrediente!

Această omletă este făcută cu două ingrediente la care nu te-ai gândit. Iată cum o prepari pas cu pas.

Porumb fiert, conservat în borcane: o gustare plină de vitamine ți-e poftă de ceva dulce, în timpul iernii 

Omleta poate fi făcută cu ceapă, dar și cu dovlecel. Există chiar și o variantă dulce, omletă cu mere, care este la fel de gustoasă.

Ceea ce vă propunem, totuși, este făcut cu două ingrediente pe care, probabil, nu le-ați încercat niciodată. Ești curios să afli mai multe?

Dacă ai ouă în frigider și vrei să faci o omletă delicioasă și originală pentru cină, aceasta este rețeta potrivită. Cele două ingrediente despre care vorbim sunt: brânza feta și curry. Combinația funcționează excelent și durează câteva minute pentru a aduce omleta pe masă.

 

Iată toate ingredientele:

 

3-4 ouă,

60 grame de brânză feta grecească,

1 praf de curry,

sale, ulei,

parmezan ras - după gust.

 

Modul de preparare

 

Procedeul este foarte simplu, pentru că va trebui să pregătiți o omletă clasică. Spargeți ouăle într-un castron, apoi adăugați brânza feta mărunțită, curry, sare și, dacă doriți, un praf de piper și parmezanul ras. 


Chec cu lămâie, super moale și savuros: fără ulei, unt și zahăr

Amestecați bine și apoi puneți amestecul într-o tigaie încinsă și unsă cu ulei.  Omleta ta va fi gata în câteva minute și va avea un gust și o aromă cu adevărat uluitoare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel