Roşiile româneşti, revenire pe piaţă. Ionuţ Cristache: Un gust cum nu am mai întâlnit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
rosii romanesti
rosii romanesti
Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat că se află în Parlament o lege care va duce la apariţia în ţară a unei bănci genetice pentru roşiile româneşti.

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat că se lucrează la un proiect de înfiinţare în România a unei bănci genetice pentru legume. "Este în Parlamentul României o lege pentru a crea baza genetică (n.r.:pentru roşiile româneşti), la Buzău, cu cercetătorii excepţionali de acolo, unul dintre ei fiind domnul Vânătoru, un om excepţional care s-a luptat să aducă cinci seminţe cu origine românească, produse în România, din banca de gene din SUA. Să vedeţi ce savoare, ce gust, ce parfum au",a declarat, marţi seara, ministrul Agriculturii, Petre Daea, în cadrul emisiunii "România 9" de la TVR.

"Este o idee foarte bună! E foarte tare, să îmi daţi numărul lui să îl chem în emisiune", a replicat Ionuţ Cristache, moderatorul emisiunii, cel care a povestit că a cumpărat, vara aceasta, două kilograme de roşii româneşti "atât de gustoase încât ne-am bătut pe ele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel