Roșii TOXICE în România. Cum le recunoști pe cele bune. Este foarte simplu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Roșii TOXICE în România. Cum le recunoști pe cele bune / Foto: Pixabay, de Anelka
Roșii TOXICE în România. Cum le recunoști pe cele bune / Foto: Pixabay, de Anelka
Unele roșii care se vând în România sunt toxice, avertizează specialiștii.

Mare atenție, roșiile pe care le găsiți la tarabe pot fi otrăvitoare, spun specialiștii, transmite Realitatea Plus. Piețele din România s-au umplut de astfel de legume, însă nu știm dacă sunt sau nu tratate cu astfel de chimicale. Cele mai multe ar fi aduse din Bulgaria. Legumele ar fi forțate să se coacă devreme, iar la noi pe tarabe sunt expuse ca fiind românești. Specialiștii spun însă că există câteva modalități simple pe care clienții le pot lua în calcul pentru a se feri de roșiile dăunătoare.

În primul rând, este de preferat ca roșiile să fie consumate atunci când este sezonul lor, adică vara. Atunci apar legumele naturale din grădinile țăranilor, dar dacă vreți totuși să mâncați roșii și mai devreme, trebuie să fiți foarte atenți la ce cumpărați. Specialiștii atrag atenția că multe soiuri ce se vând acum sunt aduse din import și sunt tratate cu chimicale. Este vorba despre roșiile țuguiate despre care specialiștii susțin că sunt așa din cauza substanței de coacere și că ar fi cancerigene. Agricultorii susțin însă că așa este soiul.

Cum alegi roșiile bune

Sunt câteva modalități simple prin care vă puteți da seama dacă roșiile pe care le-ați cumpărat sunt naturale și bune de consumat. O roșie crescută natural poate fi deosebită de una crescută artificial prin miezul acesteia. Tăiați roșia în două. Dacă vedeți că miezul ei este verzui, înseamnă că aceasta conține substanțe toxice. Cu toate acestea, prețul unui kilogram de roșii variază acum între 16 și 18 lei, mult prea mult pentru românii îngenuncheați de scumpiri.

De ce roșiile nu mai au gustul din copilărie. Niciodată, orice ai face și de unde le vei cumpăra, nu vor mai fi ca pe vremuri 

Te-ai întrebat vreodată de ce roșiile nu mai au gustul din copilărie? Despre acest subiect a vorbit

„Poate îi voi dezamăgi pe mulți cu ce voi spune, dar nimeni niciodată și oriunde s-ar duce și orice ar face nu va mai găsi roșii cu gustul din copilărie, dintr-un motiv simplu: papilele gustative se distrug din cauza fumatului, consumului de alcool, consumului de oțet, din cauza mâncărurilor piperate etc. Păi când erai copil și mâncai o gumă de mestecat, simțeai că îți explodează creierul, nu doar cerul gurii. Nu mai suntem noi cei din copilărie, nu roșiile”, a zis jurnalistul Val Vâlcu la emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV. jurnalistul Val Vâlcu în emisiunea „Nod în papură”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel