Mare atenție, roșiile pe care le găsiți la tarabe pot fi otrăvitoare, spun specialiștii, transmite Realitatea Plus. Piețele din România s-au umplut de astfel de legume, însă nu știm dacă sunt sau nu tratate cu astfel de chimicale. Cele mai multe ar fi aduse din Bulgaria. Legumele ar fi forțate să se coacă devreme, iar la noi pe tarabe sunt expuse ca fiind românești. Specialiștii spun însă că există câteva modalități simple pe care clienții le pot lua în calcul pentru a se feri de roșiile dăunătoare.
În primul rând, este de preferat ca roșiile să fie consumate atunci când este sezonul lor, adică vara. Atunci apar legumele naturale din grădinile țăranilor, dar dacă vreți totuși să mâncați roșii și mai devreme, trebuie să fiți foarte atenți la ce cumpărați. Specialiștii atrag atenția că multe soiuri ce se vând acum sunt aduse din import și sunt tratate cu chimicale. Este vorba despre roșiile țuguiate despre care specialiștii susțin că sunt așa din cauza substanței de coacere și că ar fi cancerigene. Agricultorii susțin însă că așa este soiul.
Cum alegi roșiile bune
Sunt câteva modalități simple prin care vă puteți da seama dacă roșiile pe care le-ați cumpărat sunt naturale și bune de consumat. O roșie crescută natural poate fi deosebită de una crescută artificial prin miezul acesteia. Tăiați roșia în două. Dacă vedeți că miezul ei este verzui, înseamnă că aceasta conține substanțe toxice. Cu toate acestea, prețul unui kilogram de roșii variază acum între 16 și 18 lei, mult prea mult pentru românii îngenuncheați de scumpiri.
De ce roșiile nu mai au gustul din copilărie. Niciodată, orice ai face și de unde le vei cumpăra, nu vor mai fi ca pe vremuri
Te-ai întrebat vreodată de ce roșiile nu mai au gustul din copilărie? Despre acest subiect a vorbit
„Poate îi voi dezamăgi pe mulți cu ce voi spune, dar nimeni niciodată și oriunde s-ar duce și orice ar face nu va mai găsi roșii cu gustul din copilărie, dintr-un motiv simplu: papilele gustative se distrug din cauza fumatului, consumului de alcool, consumului de oțet, din cauza mâncărurilor piperate etc. Păi când erai copil și mâncai o gumă de mestecat, simțeai că îți explodează creierul, nu doar cerul gurii. Nu mai suntem noi cei din copilărie, nu roșiile”, a zis jurnalistul Val Vâlcu la emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV. jurnalistul Val Vâlcu în emisiunea „Nod în papură”. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Modificarea adusă de Guvern pentru cei care locuiesc la bloc. Se schimbă modul de calcul și costurile pentru consumul de energie termică
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Mișcarea care va reduce drastic numărul de cancere în România. Ce e Programul Horizon. Aflăm totul de la europarlamentarii Dreapta Unită
- BANCUL ZILEI: Bulă, test la școală
- Programul garanție-returnare: Modificare pentru când aparatele de reciclare nu funcționează. Ministrul Fechet: Magazinul, obligat să le preia manual
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- 97% din deșeurile din România sunt de proveniență industrială. Adevărul care doare: De aici luăm infringement-uri
- Detalii din culisele filmului Kingdom of Judas, prima producţie românească vorbită în limba engleză
- Lazea (BNR) spune că nivelul de trai din România nu mai crește. Ciuvică: Bate și el câmpii