Data publicării:
Roșii cu brânză și oregano, la cuptor. Rețeta simplă, dar plină de savoare
Roșiile cu brânză și oregano, la cuptor, reprezintă un preparat absolut delicios. Se pregătește extrem de ușor, iar gustul savuros stă chiar în simplitatea lui.
Ingredient
- 5-6 roşii coapte bine
- 300 gr brânză feta sau telemea
- 2 ardei bulgăreşti semiiuţi
- oregano
- ulei de măsline
Cum se prepară
Curăţăm roşiile de coajă, prin metoda clasică a scufundării în apă fierbinte, după ce le-am crestat uşor în prelabil. Când roşiile s-au răcit le înlăturăm foarte uşor coaja. Tăiem roşiile rondele de cca 0,5 cm grosime, potrivit papamond.ro. Într-o tava, cratiţă, vas de jena sau ceramic, formăm un pat din rondele de roşii care să acopere în întregime fundul tăvii. Însoţim acest prim strat de roşii cu un ardei bulgăresc, curăţat de seminţe şi tăiat rondele. Peste acest pat de roşii şi ardei aşezăm un strat din felii subţiri de brânză.
Peste feliile de brânză rânduim un nou strat de rondele de roşii bine coapte. Adăugăm cel de-al doilea ardei bulgăresc, la fel, curăţat de seminţe şi tăiat rondele. În final, completăm lucrarea noastră cu 3-4 felii de brânză, aşezate deasupra. Peste toate presărăm din abundenţă oregano şi stropim cu două linguri de ulei de măsline. Dăm vasul la cuptor pentru cca 30 de minute, până ce se umple bucătăria de aromă.
O altă variantă:
Ciorbă de roșii
Și dacă suntem la capitolul roșii, poți încerca și această ciorbă delicioasă.
Ingrediente
1 kg roşii
1 ţelină rădăcină
1 dovlecel
2 ardei roşii
2 morcovi
1 ceapă
sare
piper
2 lingurite ulei
100 g fulgi de ovăz
1 legatura pătrunjel verde
Cum se prepară
Se curăţă şi se spală toate legumele. Se pun la fiert cu apă şi sare, la foc mic, acoperite cu un capac. Dovlecelul se pune la o jumătate de oră după ce au fiert celelalte legume, ca să nu se zdrobească, potrivit retete.unica.ro. Se verifică dacă au fiert toate legumele. Ceapa şi ţelina se dau deoparte, iar roşiile, morcovii, dovlecelul şi ardeii se pasează foarte fin cu blenderul şi se amestecă cu zeama în care au fiert.
Se pun din nou pe aragaz să mai fiarbă 20-30 de minute, să dea în câteva clocote. Se potrivesc cu sare, piper şi se mai adaugă puţin ulei. Ciorba de roşii se ornează cu pătrunjel verde şi busuioc şi se serveşte cu crutoane de pâine cu usturoi. Pentru un plus de gust, poți presăra deasupra ciorbei parmezan ras sau cubulețe de brânză feta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News