Data publicării:

Românii pot fi deportați din Marea Britanie, ca urmare a unui singur email necitit. Cazul unei italience arată limitele de gestionare a migrației post-Brexit

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Leonarda Zarcone, o femeie de 74 de ani, a primit o notificare surprinzătoare din partea autorităților britanice, care o somau să părăsească Regatul Unit, altfel ar putea să se confrunte cu consecințele unei deportări iminente, în urma unei probleme administrative legate de procesul său de obținere a statutului de rezident post-Brexit.

Zarcone și soțul său au emigrat în Marea Britanie în 1981, formând rădăcini în orașul Leicester, unde au fost activi în comunitățile lor și au gestionat un magazin tradițional de „fish and chips”, contribuind la viața socială și economică locală. Cei trei copii ai lor s-au născut și au crescut în Regatul Unit, scrie BBC.

După ce Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană în 2020, familia Zarcone a urmat procedura pentru obținerea statutului de rezident post-Brexit. Cu toate acestea, o neînțelegere administrativă a avut consecințe serioase pentru ei.

Autoritățile britanice au trimis un e-mail Leonardei Zarcone cerându-i mai multe informații legate de aplicația pentru rezidență, dar din nefericire, mesajul a ajuns în secțiunea de spam a femeii și nu a fost niciodată citit. Acest lucru a dus la ratarea termenului pentru finalizarea cererii statutului de rezident.

Deși informarea cu pricina i-a fost trimisă doar prin intermediul emailului, hârtia care o anunță în privința deportării i-a fost adusă prin poștă

Luna trecută, a primit o scrisoare șocantă din partea Ministerului de Interne, care îi indica faptul că trebuie să părăsească Regatul Unit sau să se confrunte cu consecințe legale serioase, inclusiv posibilitatea unei deportări.

Foto: Pexels

„Când am deschis scrisoarea, a fost șocul vieții mele. Toată familia și rădăcinile mele sunt aici. Nu am unde să merg. M-am mutat în această țară acum 42 de ani împreună cu soțul meu. Ne-am crescut cei trei copii aici și am condus o afacere împreună aici. Am plătit asigurări naționale, taxe și am trăit o viață cinstită”, a declarat Zarcone.

Cazul Leonardei Zarcone reprezintă doar unul dintre multele situații sensibile care au apărut în urma procesului de Brexit și a schimbărilor administrative ce afectează deja comunitatea europeană din Marea Britanie.

Până în prezent, nu au existat declarații oficiale din partea Ministerului de Interne britanic cu privire la situația specifică a Leonardei Zarcone. Cu toate acestea, acest caz subliniază necesitatea unei abordări mai flexibile și mai umane în tratamentul și rezolvarea unor astfel de situații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel