Românii le dau bătăi de cap spaniolilor din Castellon. Autoritățile le cer să se vaccineze anti-COVID, după ce au umplut spitalele
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Spaniolii le cer românilor din Castellon să se vaccineze anti-COVID și au demarat o campanie în acest sens.

Românii nu se vaccinează nici în Spania. Medicii din provincia spaniolă Castellon sunt îngrijorați de numărul tot mai mare de români nevaccinaţi care ajung la spital. Pentru a rezolva cumva această situație autorităţile au apelat la asociaţiile româneşti, preoţi şi asistenţi sociali pentru a-i convinge pe români să se imunizeze. TVR 1 a realizat un material despre acest subiect.

"Am încercat noi să găsim persoane care să cunoască mai mulți români și care să transmită mesajul prin intermediul bisericii, prin asociațiile de români, prin serviciile sociale.", a declarat Viorica Rusen, singura româncă din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică din Castellon care lucrează în Departamentul de Epidemiologie.

Autoritățile italiene au apelat la ea pentru a traduce în limba română mai multe pliante de informare care vor fi distribuite românilor din provincie. Îngrijorarea a apărut în luna septembrie, atunci când datele Direcţiei de Sănătate Publică arătau că 70% dintre persoanele internate în spitalele din Castellon cu Covid erau români, iar 80 % dintre aceştia erau nevaccinaţi.

În capitala provinciei Castellon trăiesc 16 mii de români, aproape 10 % din populaţia oraşului, iar incidenţa cazurilor de COVID este de 3 ori peste media naţională. Presa locală din Castellon a titrat pe prima pagină despre reticenţa românilor de a se vaccina. Românii sunt învinovăţiți chiar şi pentru noile focare apărute în şcoli. Mulţi spanioli au catalogat articolele drept rasiste, iar asociaţiile româneşti au sărit în apărarea românilor.

"IDIOȚII Europei". Românii, criticați în presa germană pentru cum gestionează pandemia: Este un iad

Faptul că suntem criticați de autoritățile din Spania nu ar trebui să ne mai mire după ce presa din Germania a scris că suntem "idioții Europei".

"Este un iad, ca într-un război: aproape nimeni nu își poate imagina cu ce se confruntă în prezent medicii și asistentele în Europa de Est. Situația este catastrofală. Cum s-a putut întâmpla asta?”, se arată în articol.

"Nicăieri în Europa nu au murit atât de mulți oameni de Covid-19 în decurs de 24 de ore ca în Ucraina: 765 de noi decese au fost raportate miercuri. O femeie din orașul Donețk povestește postului de televiziune ARD ce a trăit într-un spital: „Ni s-a spus că la un etaj sunt 44 de pacienți, toți puțin mai în vârstă. Pentru 44 de persoane a fost o asistentă, un medic de gardă și un medic șef care i-a tratat pe toți”. Ca și alte țări din Europa de Est, Ucraina se luptă cu un val corona de proporții fără precedent. Situația din România este, de asemenea, gravă: incidența pe șapte zile este de peste 531, iar aproape toate spitalele sunt supraaglomerate,” scrie Hamburger Morgenpost. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel