Data actualizării:
Data publicării:

Românii din diaspora și dorința de implicare în țară – dezbatere cu Cristian Stîncanu

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Cristian Stîncanu, un reprezentat al comunității de români din Marea Britanie vine la emisiunea “România are nevoie de tine, implică-te!”.

Emisiunea este moderată de jurnalistul Bogdan Bolojan și este difuzată pe StiriDiaspora, DCNews și DCNews TV, miercuri, 9 octombrie 2024, de la ora 15:00. 

Invitatul nostru, Cristian Stîncanu este directorul organizației My Romania Community din Marea Britanie și va aborda provocările și oportunitățile implicării civice pentru românii de pretutindeni.

Conform unui studiu realizat de Institutul Argument, românii din străinătate par mai puțin implicați în România comparativ cu societatea din țara adoptivă.

Vom explora dacă mai există dorința de implicare civică în România, cum influențează moștenirea comunistă acest aspect și ce poate determina un român să meargă la vot, având în vedere prezența minimă la ultimele alegeri, când doar aproximativ 200.000 de români din Diaspora și-au exprimat opțiunea electorală.

De asemenea, vom dezbate utilitatea votului prin corespondență, dorința românilor de a se întoarce în țară și percepția lor că România merge într-o direcție greșită.

În ciuda acestei viziuni, românii au mai multă încredere în autoritățile locale decât în cele centrale, o discrepanță ce va fi analizată în detaliu.

În plus, discuția va include recentele promisiuni electorale privind tăierea taxelor pentru românii care se întorc din străinătate – o măsură ce ridică întrebări cu privire la realismul lor și la impactul pe termen lung.

                                                           

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel