Românii din mediul urban au consumat 8 kilograme de pâine/persoană în medie pe lună, în primul trimestru al acestui an, în timp ce în mediul rural s-au consumat 9,1 kilograme de persoană, potrivit unei anchete realizate de Institutul Naţional de Statistică.Pe regiuni, cel mai mare consum mediu de pâine şi produse de franzelărie s-a înregistrat în regiunea Sud-Vest Oltenia (10,7 kg/persoană), iar cel mai scăzut, în regiunea Nord-Est (6,5 kg/persoană).
La 31 iulie, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat că datele oficiale arătau că românii consumă din ce în ce mai puţină pâine. Astfel, dacă în anii 1999-2000, consumul oficial era de 1,8 milioane de tone, în 2010 acesta ajungea la numai 558.000 de tone.
Guvernul a decis în această săptămână să reducă la 9% TVA la pâine, de la 1 septembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News