Românii, afectați de întârzierea bugetului. Coșea: Un al doilea val de pandemie în economie. Lipsuri mari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Mircea Coșea, profesor de economie, a spus ce va însemna pentru români întârzierea unei aprobări privind bugetul.

"Este un al doilea val de pandemie în economie. Primul a fost cu virusul, acum este cu bugetul. Bugetul blochează din nou economia - lipsa bugetului. Neavând buget, totul este în lipsă de prevedere, nu ştim ce se întâmplă. Ori acest lucru se întâmplă şi la firme, dar şi la oameni. Cetăţeanul aşteaptă să se clarifice anumite probleme pe care Guvernul le anunţă. Bugetul fiecărei familii este în funcţie de acest lucru.

Nu ştim ce se întâmplă cu investiţiile, cu atragerea fondurilor europene. Totul este în neclaritate, iar această neclaritate, care până la urmă este lipsă de siguranţă, face ca moneda naţională să aibă anumite pierderi. Nu numai din acest punct de vedere. Toată Europa este într-o situaţie dificilă.

"România pare acum o ţară nesigură"

România pare acum o ţară nesigură. Sunt lipsuri mari, bugetul nu este gata, în stradă sunt demonstraţii, sistemul public şi sistemul de sănătate nu funcţionează. Avem aceste tragedii care în străinătate sunt privite ca fiind drame naţionale - chiar aşa sunt. Dar investitorii aşteaptă...

Până când bugetul nu va fi gata, până când nu se va clarifica politica economică a bugetului şi a Guvernului pe acest an, să nu ne aşteptăm nici la creşteri economice, nici la reducerea deficitului", a spus Micea Coșea, la Antena 3.

"Toată economia suferă pentru că suntem într-un an în care ar trebui să relansăm economia prin niște investiţii. Investiţii de valoare minimă, medie sau maximă, depinde de firmă. Ori aceste investiţii nu se pot face nicăieri, dacă nu există o viziune clară asupra posibilităţilor de finanţare în acest an", a mai spus Mircea Coșea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel