România, transformată în CIMITIR de mașinile Diesel. Andrei Coșuleanu: LUAȚI MĂSURI! VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Activistul de mediu Andrei Coșuleanu a atras atenția în cadrul dezbaterii  “Calitatea aerului în România! Investițiile de mediu, prioritate în actuala criză a coronavirusului”, organizată de DC Media Group, asupra riscului pe care îl reprezintă mașinile diesel pentru mediu.

„Ne uităm ce s-a întâmplat în trecut cu taxa auto care a făcut din România un dezastru ecologic. Degeaba avem „Programul Rabla”, care e un program lăudabil, dar ineficient, atâta timp cât două din trei mașini din România sunt aduse second hand din Europa și sunt preponderent diesel”, spune Andrei Coșuleanu.

Acesta a afirmat că pe lângă susținerea „Programului Rabla” și susținerea mașinilor verzi, trebuie luate măsuri precum „interzicerea într-o formă sau alta” a transformării României „într-un cimitir”. Activistul consideră că măsurile trebuie impuse de autoritățile statului.

„Și mai e un lucru foarte important al Ministerului care a fost de foarte puține ori luat în calcul: Garda Națională de Mediu. Ei cam până spre finalul anului trecut au avut o muncă de birou, când munca lor trebuie să fie de teren”, a conchis Andrei Coșuleanu.

Puteți trimite întrebările sau sesizările legate de calitatea aerului din localitatea dumneavoastră pe SMS sau WhatsApp la nr. 0772264642.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel