România, sub viscol și zăpadă. Ciucă a convocat în regim de urgență Comitetul Național pentru Situații de Urgență
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: MApN
Foto: MApN
Premierul Nicolae Ciucă a decis convocarea de urgență a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Informația a fost publicată de către Guvernul României. Premierul a luat această decizie ca situație igenerate de fenomenele meteo.

„În contextul situației generate de fenomenele meteo periculoase prognozate astăzi, 28 ianuarie 2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a convocat în regim de urgență, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

În cadrul ședinței CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea.

Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului României.

Amintim că încă de ieri coloane de mașini au rămas blocate pe drumul dintre Buzău și Râmnicu Sărat din cauza condițiilor meteorologice. 

În această situație a intervenit inclusiv Armata României. 

„Începând cu dimineața zilei de 28 ianuarie, Divizia 2 Infanterie „Getica” acționează cu detașamente de intervenție în situații de urgență în diverse localități afectate de precipitațiile din ultimele 24 de ore.

La Buzău, un efectiv de 50 de militari și 5 utilaje tehnice, din cadrul batalioanelor 200 Sprijin și 3 Geniu sprijină autoritățile locale la deszăpezirea a zeci de autovehicule rămase blocate pe DN 2 (E 85), între localitățile Buzău și Râmnicu Sărat.Militarii vor fi prezenți atât timp cât situația o impune și se vor asigura că toți cei înzăpeziți vor putea sâ-și reia drumul în siguranță”, a anunțat și MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel