România se vede bine peste ocean. Bogdan Banu, Romanians of DC: În sfârşit, există această recunoaştere
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: captură video Ambasada Romaniei in SUA Romanian Embassy in the US
Foto: captură video Ambasada Romaniei in SUA Romanian Embassy in the US
Bogdan Banu (Romanians of DC) a vorbit la DCNewsTV despre cum se vede România peste ocean, mai cu seamă în contextul creat la începutul anului cu afluxul de refugiaţi din Ucraina.

Bogdan Banu, liderul comunității de români din Washington DC, se declară impresionat de imaginea României în America şi spune că americanii au realizat, în sfârşit, ce partener important şi de nădejde este ţara noastră.

"Ceea ce am văzut în ultimele câteva luni vis-a-vis de România n-am văzut niciodată acolo. Deschiderea şi mai ales atitudinea pozitivă faţă de România care s-a reflectat în presa americană au fost fără precedent. Ca să vă dau un exemplu, jurnaliştii de la cel mai mare post de radio american - NPR, National Public Radio au fost câteva luni bune în România şi au transmis emisiuni despre ce se întâmpla cu emigranţii care veneau din Ucraina. Dar tot timpul, zi de zi, când dădeam drumul la radio auzeam despre cât de bine erau primiţi ucrainenii de români, cât de bine a fost organizat răspunsul pentru refugiaţi venit din România... în general, ce s-a publicat în presa americană despre România a fost pozitivă. M-am bucurat să văd şi delegaţiile care au venit din România. Chiar am organizat o întâlnire cu comunitatea pentru domnul Cîţu, preşedintele Senatului, a mai fost chiar şi acum, înainte să vin eu, o delegaţie de la toate partidele. Eu mă bucur că vin. Li se deschid uşile într-un mod în care nu se deschideau atât de uşor înainte, În sfârşit, în România, există această recunoaştere pe două paliere: importanţa în ceea ce înseamnă securitatea Mării Negre şi imaginea Americii aici, în România. Americanii au realizat, într-adevăr, că România este unul din aliaţii cei mai de încredere, fără niciun semn de întrebare.", a spus Banu.

Bogdan Banu este director senior pentru managementul programelor în cadrul Meridian Center for Global Leadership. Cu peste două decenii de experiență de lucru în industria schimburilor internaționale, în calitate de director, supraveghează relația generală a diviziei cu ambasadele SUA la nivel global, parteneri privați și corporativi și alte entități guvernamentale pentru a asigura implementarea cu succes a tururilor de studiu pe termen scurt și a schimburilor virtuale. În plus, este director de program pentru programul de burse pentru jurnaliști din Europa Centrală și de Est, un program de schimb finanțat de Ambasada SUA la Paris.

Interviul complet aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel