România se situează printre statele membre UE cu un nivel redus al şomajului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels / România se situează printre statele membre UE cu un nivel redus al şomajului
Foto: Pexels / România se situează printre statele membre UE cu un nivel redus al şomajului
Rata şomajului în zona euro e similară cu cea din octombrie. România înregistrează 5,4 % în noiembrie.

Rata şomajului în zona euro s-a menţinut în noiembrie la un nivel minim istoric de 6,5%, iar în Uniunea Europeană a rămas la 6%, similară cu cea din octombrie, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Cu o rată a şomajului de 5,4% în noiembrie, România se situează printre statele membre UE cu un nivel redus al şomajului.

În noiembrie 2021, rata şomajului în zona euro era de 7,1%, iar în UE de 6,5%.

Eurostat estimează că 12,950 milioane de persoane din UE, dintre care 10,849 milioane în zona euro, erau în şomaj în noiembrie. Comparativ cu noiembrie 2021, numărul şomerilor s-a redus cu 875.000 în UE şi cu 846.000 milioane în zona euro.

Rata şomajului în rândul tinerilor a crescut faţă de luna octombrie

În noiembrie, 2,880 de milioane de tineri (sub 25 de ani) din UE erau şomeri, dintre care 2,353 milioane în zona euro. Rata şomajului în rândul tinerilor era în noiembrie de 15,1% în UE şi în zona euro, în creştere faţă de 15% luna precedentă.

În rândul femeilor, rata şomajului în noiembrie era de 6,4% în UE, stabilă faţă de luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaţilor era de 5,7%, de asemenea stabilă faţă de octombrie.

În rândul statelor membre UE, cele mai mici rate ale şomajului în noiembrie se înregistrau în Cehia (2,7%), Polonia şi Germania (ambele cu 3%) şi Malta (3,2%). La polul opus, cea mai mare rată a şomajului a fost înregistrată în Spania (12,4%) şi Grecia (11,4%), notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel