Poporul japonez a salvat România. BNR, refuz pentru FMI: A zis să nu plătim la timp
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
BNR
BNR
Consilierul BNR, Adrian Vasilescu, a declarat în cadrul unui interviu DCNews că învățătorii, funcționarii și muncitorii japonezi au salvat România în urma unui împrumut prin intermediul companiei Nomura. 
Adrian Vasilescu a mărturisit că poporul japonez a împrumutat BNR prin intermediul companiei Nomura. În momentul în care a venit scadența, FMI nu dorea să le înapoieze banii, însă BNR a refuzat și a plătit datoria.
 
Ne-am împrumutat de la poporul japonez. Am avut un agent de legătură, Nomura, o mare companie financiară japoneză, care a garantat pentru BNR. Împrumutul a fost luat de la învățătorii din Japonia, de la pescarii de pe mare, de la micii funcționari, de la toți cei care aveau economii și le-au dat firmei Nomura ca să monteze împrumuturi pentru România., a declarat Adrian Vasilescu. 
 
Consilierul Guvernatorului BNR a continuat: ”În 1999 a venit scadența pentru împrumutul japonez. FMI ne îndemna să nu plătim datoria. Voiau să facă un experiment cu împărțirea poverii, să adune niște bănci mari, inclusiv Banca Mondială și să plătim în timp. BNR a zis NU. Acest împrumut era făcut la sute de mii de oameni din Japonia și oamenii ăștia așteptau datoria. A zis nu și a plătit datoria.”. 

Răspunsul integral poate fi urmărit AICI: 


 
 
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel