România, reprezentată la Bruxelles de noul ministru Daniel Breaz: Un acord rapid este vital
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Valer Breaz
Valer Breaz
Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a reprezentat România la sesiunea Consiliului Educație, Tineret, Cultură și Sport, reunit în formațiunea Cultură și Audiovizual, ce a avut loc în data de 27 noiembrie 2018, la Bruxelles.

Consiliul a luat notă de raportul de progres privind negocierea programului Europa Creativă 2021-2027, România exprimându-și angajamentul de a asigura progresul negocierilor pe durata Președinției sale. "În calitatea onorantă pe care o vom avea la conducerea Consiliului UE, vom încuraja un progres consistent în viitoarele negocieri ale propunerii de Regulament. Un acord rapid este vital pentru asigurarea predictibilității și continuitatea finanțărilor în beneficiul tuturor părților implicate", a afirmat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.

Susținere pentru jurnalismul de calitate

În cadrul dezbaterii privind combaterea dezinformării online, România a subliniat importanța educației în domeniul media și a măsurilor de susținere a conținutului jurnalistic de înaltă calitate, precum și necesitatea colaborării între instituțiile europene și statele membre UE pentru crearea unei platforme europene de verificare a informațiilor. Consiliul a adoptat, totodată, două seturi de Concluzii privind consolidarea conținutului european în economia digitală, precum și Planul de lucru în domeniul culturii 2019-2022.

O mai bună circulație a filmelor europene

Cu această ocazie, România și-a prezentat prioritățile de lucru în domeniile cultură și audiovizual. Un accent important va fi pus pe dezvoltarea industriei cinematografice europene, cu obiectivul de a asigura o mai bună circulație a operelor audiovizuale, cu precădere a coproducțiilor. România își propune, de asemenea, să valorifice potențialul economic al industriilor culturale și creative și să accentueze importanța accesului tinerelor generații la cultură. În marja reuniunii Consiliului, Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a avut discuții cu Ministrul Culturii din Franța, Franck Riester, dar și cu omologul său din Germania, Comisarul pentru Cultură, Monika Grütters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel