România poate începe semnarea contractelor și absorbția banilor din PNRR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dan Vîlceanu
Dan Vîlceanu
Guvernul a adoptat, luni, 14 februarie, o hotărâre prin care se poate începe semnarea tuturor contractelor și absorbția banilor din PNRR, a spus, după ședința Executivului, ministrul Dan Vîlceanu.

„A fost adoptată hotărârea de Guvern privind normele de aplicare ale Ordonanței 124 din 2021, privind fluxurile financiare din Planul Național de Redresare și Reziliență. Este o hotărâre de Guvern care, practic, detaliază modul în care se vor desfășura aceste fluxuri financiare”, a spus ministrul Dan Vîlceanu.

Ministrul Dan Vîlceanu a precizat că cel mai important lucru este faptul că, după adoptarea acestei hotărâri de Guvern, se vor putea semna acordurile de finanțare dintre Ministerul investițiilor și Proiectele Europene, în calitate de coordonator național al PNRR, și ministerele de reformă, pentru fiecare componentă în parte.

De asemenea, ulterior semnării acestor acorduri, ministerele pot să își prevadă în bugetul lor sumele, creditele de angajament și creditele bugetare pentru îndeplinirea acestor investiții și reforme. Ulterior, la rândul lor, ministerele vor semna acordurile de implementare și convențiile de finanțare cu agențiile de implementare cu care lucrează sau pot semna contracte de finanțare, potrivit lui Dan Vîlceanu, notează Mediafax.

„Odată cu adoptarea acestei ordonanțe, putem să începem semnarea tuturor documentelor, contractelor și absorbției de bani din PNRR. Este un lucru important, pentru că de fiecare dată ne întrebați și mă întrebați pe mine când aveam ocazia să discutăm câți bani am absorbit, câți bani am tras din PNRR, nu se putea face absorbție fără ca aceste documente să fie semnate înainte”, a mai spus ministrul Dan Vîlceanu.

PNRR. A fost înființat Comitetul Interministerial pentru programul turistic România Atractivă

Guvernul României a anunțat că a aprobat hotărârea privind înființarea Comitetului Interministerial pentru programul România Atractivă în vederea stabilirii obiectivelor incluse în cele 12 rute turistice și culturale din Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Comitetul este format din reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Ministerului Culturii și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

De asemenea, în comitetul pentru programul România Atractivă vor fi incluși membri ai autorităților locale, ai arhitecților, ai Institutului Național al Patrimoniului, ai Secretariatului de Stat pentru Culte și ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel