Data actualizării:
Data publicării:

România - Noua Zeelandă. RUȘINE olimpică pentru echipa lui Rădoi / Rezultat final

Autor: Andrei Itu | Categorie: Sport
WhatsApp
România - Noua Zeelandă. Meci decisiv pentru tricolori la JO de la Tokyo. Live score / Rezultat final. Foto Agerpres
România - Noua Zeelandă. Meci decisiv pentru tricolori la JO de la Tokyo. Live score / Rezultat final. Foto Agerpres

Reprezentativa olimpică a României s-a făcut de râs și cu Noua Zeelandă, miercuri, în ultima partidă a grupelor de la JO de la Tokyo. Tricolorii erau obligați să câștige meciul pentru a se califica în sferturile de finală, dar au remizat alb, scor 0-0.

Alegeri prezidentiale 2024

UPDATE 2

Declarațiile selecționerului Mirel Rădoi și ale lui Alexandru Dobre la finalul partidei de la Sapporo:

Portarul Mihai Aioani consideră că echipa naţională de fotbal a României nu a fost inferioară selecţionatei Noii Zeelande în partida de miercuri, scor 0-0, ratarea calificării în sferturile de finală ale turneului masculin de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo fiind decisă de golaverajul slab în urma înfrângerii în faţa Coreei de Sud cu 4-0. 'Poate că au avut şi noroc cei din Noua Zeelandă cu portarul. Asta e, noi ştim că am luptat şi am muncit ca să ajungem aici, dar atât am putut. Rămâne încă o experienţă în plus. A fost un turneu frumos, ne-am bucurat de el, ne-am bucurat de fotbal. Am încercat să ne calificăm mai departe, dar din păcate atât s-a putut. Nu cred că cei din Noua Zeelandă au fost mai bun ca noi, nici pe departe, dar golaverajul din meciul trecut şi-a spus cuvântul', a spus Aioani la TVR. 

Meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0, și echipa antrenată de Mirel Rădou nu se califică în sferturile turneului de la JO Tokyo 2020. În schimb, Coreea de Sud și Noua Zeelandă merg mai departe!

Prima mare ocazie a României a venit în min. 11, când Florescu a şutat la colţul scurt, dar portarul Michael Woud a respins în bară. Florin Ştefan (19) a expediat un şut de la circa 25 de metri, însă mult peste poartă.

Jucătorii de la antipozi au avut prima oportunitate de gol în min. 31, când Wood, atacantul lui Burnley, a tras din lovitură liberă de la 25 de metri, iar portarul Aioani a deviat de lângă bară.

După un nou şut imprecis, tras de Florescu (33), Noua Zeelandă a fost din nou aproape de a deschide scorul, însă Aioani a respins mingea reluată la colţul scurt de Wood, cu capul (37), după care atacantul a trimis pe spate, mingea căzând pe transversală.

Ghiţă şi Chindriş l-au blocat in extremis pe Champness (38), la capătul unui contraatac. Ultima ocazie din prima repriză a aparţinut echipei noastre, dar Sîntean nu a ajuns la o centrare trimisă în faţa porţii de Florin Ştefan (45+1). În partea secundă, căpitanul Marius Marin a avut o mare ocazie de a înscrie, însă lovitura sa de cap din 6 metri a trimis mingea pe direcţia lui Woud, care a reţinut pe linia porţii (60).

Adversarii au jucat mai mult la conservarea rezultatului, dar au încercat şi să dea lovitura prin acţiuni rapide, Wood (70) fiind deposedat in extremis de Grigore, respectiv de Dulca (76).

România a aruncat în luptă ultimele forţe pe finalul partidei, dar Woud a fost din nou providenţial la mingea trimisă cu capul de Raţiu din unghi (71), respingând de sub transversală. Deaconu a irosit ultima şansă a echipei noastre, şutul său fără preluare din marginea careului (90), fiind imprecis.

Selecţionata de fotbal a României a revenit la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani, încheind participarea pe locul al treilea în grupă, la egalitate cu Noua Zeelandă, dar având un golaveraj mai slab. România - Noua Zeelandă 0-0 Sapporo, Sapporo Dome JO 2020 - Grupa B

Au evoluat echipele:

România: 12. Marian Aioani - 15. Andrei Chindriş (16. Ronaldo Deaconu, 78), 6. Virgil Ghiţă, 17. Ricardo Grigore - 14. Andrei Raţiu, 8. Marius Marin (căpitan), 18. Marco Dulca (10. Andrei Ciobanu, 78), 3. Florin Ştefan - 13. Eduard Florescu (21. Antonio Sefer, 87), 19. Andrei Sîntean (9. George Ganea, 59), 20. Alexandru Dobre (11. Valentin Gheorghe, 78). Selecţioner: Mirel Rădoi. Rezerve neutilizate: 1. Mihai Popa - 4. Alexandru Paşcanu.

Noua Zeelandă: 1. Michael Woud - 17. Callan Elliot (15. Dane Ingham, 46), 16. Gianni Stensness, 4. Nando Pijnaker, 3. Liberato Cacace - 7. Elijah Just, 10. Marko Stamenic, 8. Joe Bell, 11. Joe Champness (12. Callum McCowatt, 46) - 9. Chris Wood (căpitan), 19. Matthew Garbett (6. Clayton Lewis, 19). Selecţioner: Danny Hay. Rezerve neutilizate: 13. Jamie Searle - 14. George Stanger, 18. Ben Waine, 20. Sam Sutton. Arbitru: Kevin Ortega; arbitri asistenţi: Michael Orue, Jesus Sanchez (toţi din Peru); arbitru de rezervă: Hiroyuki Kimura (Japonia) Arbitru video: Andres Cunha (Uruguay), arbitru asistent video: Erick Miranda (Mexic) Comisar de meci: Joe Rizzello (Italia), coordonator general: Khaled Nassar (Egipt) Cartonaşe galbene: Garbett (21), Chindriş (28), Dulca (30), Elliot (42), Stamenic (79.

UPDATE

Selecționerul Mirel Rădoi a făcut 6 schimbări în primul 11 după eșecul răsunător cu Coreea de Sud, scor 0-4.

România: Aioani – Chindriș, Ghiță, R. Grigore – Rațiu, M. Marin (c), Dulca, Fl. Ștefan – Florescu, Sîntean, Dobre

Rezerve: Popa - Pașcanu, Ganea, Ciobanu, V. Gheorghe, Deaconu, Sefer.

Știrea inițială

Tricolorii au învins Honduras, scor 1-0, în primul meci din grupe. Apoi, tricolorii antrenați de Mirel Rădoi au avut o prestație rușinoasă în compania echipei Coreea de Sud, scor 0-4.

Noua Zeelandă a câștigat primul meci din grupe, scor 1-0 cu Coreea de Sud, dar a pierdut în fața echipei Honduras, scor 2-3. Toate cele 4 echipe din grupă au 3 puncte, dar doar primele două clasate se califică în sferturi.

Echipele probabile, România - Noua Zeelandă

România: Aioani – Ghiță, Marin, Pașcanu – Dobre, Ciobanu, Dulca, Ștefan – Deaconu, Ganea, Gheorghe

Rezerve: Popa, Târnovanu, Grigore, Chindriș, Băluță, Florescu, Gheorghe, Sântean

Antrenor: Mirel Rădoi

Noua Zeelandă: Woud – Ingham, Reid, Pijnaker, Cacace – Just, Stensness, Bell, Lewis – Wood, McCowatt

Rezerve: Searle, Paulsen, Boxall, Stanger, Elliot, Stamenic, Sutton, Old, Champness, Waine, Garbett

Antrenoor: Danny Hay

Cum ar trebui să-l cheme pe Rădoi după 0-4 cu Coreea de Sud. Românii au făcut haz de necaz

Este ştiut faptul că românii fac haz de necaz şi tratează cu umor chiar şi eşecurile usturătoare.

'După România - Coreea de Sud 0-4, domnu' antrenor cu freză, Mirel Rădoi, ar trebui să își schimbe numele în Răpatru', este una dintre glumele care circulă pe reţelele sociale după înfrângerea usturătoare suportată de către tricolorii antrenţi de Mirel Rădoi la JO Tokyo 2020. 

Selecţionerul echipei de fotbal a României, Mirel Rădoi, a afirmat, duminică, după înfrângerea cu 0-4 suferită în cel de-al doilea meci de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, că naţionala Coreei de Sud a predat o lecţie de fotbal şi mentalitate.

'Trebuie să uităm cât mai repede acest meci. Coreea de Sud a jucat mai bine ca noi şi ne-a predat o lecţie de fotbal şi de mentalitate. Astăzi s-a demonstrat ceea ce am spus înainte de startul turneului, şi anume că avem o problemă din punct de vedere fizic. Din păcate, au fost acele două momente care cred că au contat enorm, autogolul şi eliminarea. Atunci am arătat că am cedat, cel din puţin din punct de vedere psihologic. Am încercat după pauză o altă aşezare tactică, din păcate nu am avut resursele necesare pentru a putea înscrie un gol. Au fost multe situaţii în care trebuia să jucăm rapid şi nu am făcut-o, cu toate că ştiam că sunt foarte agresivi. Am analizat bine echipa Coreei de Sud şi ştiam că foarte rar un adversar reuşeşte să adune 14-15 pase consecutive în faţa ei. Nu am avut o posesie rapidă şi le-am dat de multe ori şansa să recupereze mingea', a declarat Rădoi conform site-ului oficial al FRF.

Tehnicianul consideră că ultimul meci pe care echipa sa îl are de disputat în grupă, cel cu Noua Zeelandă, este ca o finală, şi că jucătorii trebuie s lupte până la ultima picătură de energie.

'Următorul meci, cu Noua Zeelandă, va fi precum o finală'



'Pentru noi, următorul meci, cu Noua Zeelandă, va fi precum o finală. Dacă vrem să trecem mai departe în competiţie, trebuie să arătăm altă mentalitate, să arătăm ca o altă echipă, să luptăm până la ultimul strop de energie şi să câştigăm! Dacă nu, ne bucurăm că am participat la această competiţie grandioasă şi mergem acasă. Depinde doar de noi', a mai spus Rădoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel