"ROMÂNIA - NATO, 20 de ani". Iohannis, Ciucă și Ciolacu participă la eveniment - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Ministerul Apărării Naţionale organizează miercuri evenimentul "ROMÂNIA - NATO, 20 de ani".

Ministerul Apărării Naţionale organizează miercuri, 10 aprilie, evenimentul "ROMÂNIA - NATO, 20 de ani", care marchează cele două decenii de apartenenţă a României la Alianţa Nord-Atlantică, transmite Agerpres.

La eveniment vor participa preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, dar și alte personalităţi politice şi militare din ţară şi din state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

                                                         

România a aderat oficial la NATO în anul 2004Reamintim că România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la Summitul NATO de la Praga din noiembrie 2002. Atunci au fost invitate să adere şapte state: Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.

Pe 29 martie 2004, România a aderat oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului ţării noastre la sediul NATO.

Ministerul Apărării Naţionale a ierganziat în această perioadă, în Bucureşti şi în ţară, o serie de evenimente dedicate sărbătoririi a 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel