România, luată din nou prin surprindere de venirea iernii în ianuarie. Chirieac: CNAIR - un monument de incompetență
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Pixabay.com.
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Pixabay.com.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost luată din nou prin surprindere de venirea ierni în luna .... ianuarie.

România a fost azi lovită de viscole și nămeți, iar mai multe drumuri județene și naționale sunt blocate. Coloane de mașini au rămas înzăpezite, spre disperarea oamenilor. 

Ca urmare a condițiilor meteo, premierul Nicolae Ciucă a decis convocarea de urgență a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat despre această situație în cadrul unei emisiuni la România TV, unde jurnalista Cristina Șincai a amintit și de scandalurile de corupție în care e implicat CNAIR.

Bogdan Chirieac a spus că nu e vorba doar de corupție, amintind că în România încă firmele românești sunt prigonite iar DNA stă cu mâinile în sân, dar e vorba cu siguranță de nepricepere și incompetență.

„Să nu vorbim cu păcat, nu e vorba doar de corupție. E nepriceperea celor de acolo. Ei nu au reușit să dea nici măcar noul traseu al autostrăzii făcute de Dorin Umbrărescu. L-au ținut luni întregi în stand by. CNAIR nu reușește să dea soluții tehnice la timp, constructorii vor să lucreze și pe deasupra sunt și bani. Sunt bani de la buget, din PNRR, sunt bani europeni. 

Dar nimeni nu poate să treacă de birocrația și incompetența celor de la CNAIR. Nu știu dacă e și corupție, vom vedea. Cu DNA mereu trebuie să vedem probele înainte pentru a putea emite cât de cât o opinie, dar incompetența de la CNAIR e evidentă”, a conchis analistul Bogdan Chirieac.

Armata a intervenit și ea pentru a salva situația 

„Începând cu dimineața zilei de 28 ianuarie, Divizia 2 Infanterie „Getica” acționează cu detașamente de intervenție în situații de urgență în diverse localități afectate de precipitațiile din ultimele 24 de ore.

La Buzău, un efectiv de 50 de militari și 5 utilaje tehnice, din cadrul batalioanelor 200 Sprijin și 3 Geniu sprijină autoritățile locale la deszăpezirea a zeci de autovehicule rămase blocate pe DN 2 (E 85), între localitățile Buzău și Râmnicu Sărat.Militarii vor fi prezenți atât timp cât situația o impune și se vor asigura că toți cei înzăpeziți vor putea sâ-și reia drumul în siguranță”, a anunțat și MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel