România, locația perfectă de unde se va putea vedea o ploaie de stele, în luna octombrie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
fallingstar
fallingstar

România este una dintre locațiile perfecte pentru observarea Draconidelor, o ploaie de stele ce va avea loc pe 8 octombrie.

Unul dintre cele mai importante evenimente astronomice, Draconidele, va fi vizibil la începutul lunii octombrie şi din România, a anunţat vineri, la Sibiu, reprezentantul Observatorului din Paris, Jeremie Vaubaillon, prezent la cea de-a 30-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Meteori IMC 2011.

Acesta a declarat că fenomenul va putea fi observat în seara de sâmbătă, 8 octombrie, între orele 19 şi 21. Zonele în care fenomenul va putea fi cel mai bine observat sunt Europa centrală şi vestul Asiei.

"Fenomenul nu se va vedea în centrul oraşului, vă sfătuiesc să mergeţi undeva în afara oraşului, va merita. România este locaţia perfectă, trebuie să fii în Europa centrală ca să vezi bine fenomeul", a declarat Voubauillon. Potrivit acestuia, se vor vedea de şase ori mai multe stele decât în mod normal. Evenimentul este unul foarte important, având în vedere faptul că ultimul de acest gen a avut loc în prima jumătate a secolului XX.

Pământul este în siguranță

Reprezentantul NASA la Sibiu, William J.Cooke, participant al aceleiaşi conferinţe, a declarat, de asemenea, că nu există posibilitatea ca în următoarea perioadă Pământul să fie lovit de un corp ceresc periculos, având în vedere zvonurile din ultima perioadă.

"Nu există date despre niciun meteroit sau asteroid care să lovească Pământul în următorii o sută de ani. Este posibil ca în atmosferă să ajungă părţi mici, de mărimea unei case, dar nimic de mărimea unei comete sau meteorit. Putem să stăm liniştiţi", a declarat William J. Cooke.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel