Data publicării:

România încă are localități ca acum 100 de ani, în care se pot turna filme precum Moromeții. "La noi e simplu să găsești o lume din trecut și în zilele noastre"

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
România încă are localități care parcă au stat în timp un secol și care permit regizorilor să filmeze producții istorice.

„Toate filmele au animații, efecte speciale. Nu vezi tu, dar 90% din efectele speciale sunt din animație create. Asta înseamnă că un film are mai mult fals și mai puțină lume reală”, a transmis Alfred Bulai în emisiunea „Nod în papură” de la DC News TV.

„Filmul lui Radu Jude, Aferim, e un film genial alb-negru. Mă gândeam de unde o fi avut omul peisaje fără stâlpi de curent... nu cumva au fost scoși digital?”, a răspuns Val Vâlcu.

România este... surprinzătoare

 

„Nu, nu, asta găsești în România reală pe oriunde... Din păcate, România este surprinzătoare. În 1984 sau 1985 am participat la filmările pentru Moromeții. Stere Gulea a făcut filmările în satul Talpa, fiindcă era chiar lângă Siliștea-Gumești. Mi s-a părut că era perfect pentru lumea lui Moromete.

De ce a ales Talpa? Pentru că satul era din 1930, nu era nici urmă de drum asfaltat sau ceva similar, nu existau stâlpi, nu exista nimic, totul era perfect. Acum 5-6 ani, Stere Gulea a făcut Moromeții II. De data aceasta, Moromete era jucat de Horațiu Mălăele, nu de Victor Rebengiuc.

Unde s-a filmat? Tot în Talpa. De ce? Pentru că era la fel ca în 1984, adică la fel ca în anii ’30. Nu se schimbase nimic. La noi e mai simplu să găsești o lume din trecut și în zilele noastre”, a explicat sociologul Bulai.

Youtube video image

Stere Gulea a început filmările pentru al treilea film Moromeții

 

În luna ianuarie, la Castelul Săvârșin, au fost primiți de Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu cei care au realizat al treilea film din seria «Moromeților», avându-i în frunte pe regizorul Stere Gulea, pe operatorul Vivi Drăgan Vasile și pe producătoarea Oana Giurgiu. Acest lucru a fost anunțat pe contul de Instagram al Familiei Regale a României.

Echipa se pregătea la acel moment să înceapă filmările pentru „Moromeții 3”, un film românesc inspirat din operele lui Marin Preda.

„Moromeții 2” a fost lansat în cinematografe în 16 noiembrie 2018 și a devenit cel mai profitabil film românesc la debut, cu încasări de 1.014.189 lei în primul weekend. Acest record a fost depășit de „Teambuilding” în septembrie 2022, un film românesc care a câștigat de cinci ori mai mult în aceeași perioadă. Vezi mai multe detalii aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel