România, context periculos. Radu Tudor: Lansez un apel foarte serios
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Radu Tudor a transmis, marți, la emisiunea "Previziuni", de la Antena 3, un apel către ministrul Apărării, premier și președinte în contextul tensiunilor interne și amenințărilor externe. 

Radu Tudor a făcut un apel public pentru prelungirea mandatului șefului Statului Major al Apărării în contextul amenințărilor venite din partea Rusiei în timp ce în țară există dispute politice interminabile. 

"Vreau să lansez un apel cât se poate de serios. Fac un apel la ministrul Apărării Gabriel Leș, fac un apel la premierul Viorica Dăncilă și fac un apel la președintele Klaus Iohannis să înțeleagă că dacă de acum într-un an de zile o vom ține tot într-o campanie electorală și într-o tensiune politică internă, este absolut obligatoriu ca cei trei, pe lanțul pe care l-am descris, ministrul Apărării, prim-ministru și președinte să prelungească cu un an mandatul șefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. România nu se poate juca cu apărarea națională și cu apărarea colectivă ca stat membru NATO, un an extrem de provocator pentru țara noastră și pentru flancul de est al NATO. Vedem ce se întâmplă în bazinul Mării Negre și România are nevoie de un punct de stabilitate și de speranță că amenințările care vin din est nu vor destabiliza țara noastră și din punctul ăsta de vedere, în mod legal și constituțional, mandatul șefului Statului Major al Apărării poate fi prelungit cu un an de zile. El expiră acum la 31 decembrie și nu putem face experimente cu apărarea națională când politica internă este atât de tensionată", a declarat Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel