România câștigă marele premiu la Fesivalul de film de la Sarajevo
Data publicării:
Autor: Cernamoriț Ana
WhatsApp
sarajevo
sarajevo

Lungmetrajul "Toată lumea din familia noastră", în regia lui Radu Jude, a primit "Inima orașului Sarajevo", marele premiu al Festivalului International de Film de la Sarajevo, desfășurat între 6 și 14 iulie.

Filmul tratează cu umor trista poveste a unui tată și a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanță ca-n rai, dar sunt prinși în iadul relațiilor de familie. Pelicula îi are ca protagoniști pe Șerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu și Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinară a cunoscuților actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu și Alexandru Arșinel.

Lungmetrajul a avut premierea la Festivalul Internațional de Film de la Berlin de anul acesta. "Toată lumea din familia noastră" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude după "Cea mai fericită fată din lume" care a obținut premiul CICAE la Berlinala în 2009, informează gandul.info.

Acesta nu a fost singurul premiu români la Sarajevo. Ivana Mladenovic a primit Inima orașului Sarajevo pentru cel mai bun documetar, "Turn Off the Lights", pe baza unui scenariu scris de aceasta și Bianca Oana. Documentarul a avut premiera mondiala in aprilie la Festivalul Tribeca din New York.

De asemenea, scurtmetrajul "Tatăl meu e cel mai tare" de Radu Potcoavă a primit un premiu special al juriului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel