România, cap de serie numărul 1 la Turneul European Summer Cup Girls 16 de la Curtea de Argeș
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

România a fost desemnată cap de serie numărul 1 la Turneul European Summer Cup Girls 16, care are loc la Curtea de Argeș, în perioada 27-29 iulie. Detalii in comunicatul atasat.

Ceremonia de deschidere a competiției, găzduită de Tenis Club Curtea de Argeș, a avut loc miercuri dimineața, în prezența oficialităților locale și a delegațiilor echipelor participante.

Primarul Nicolae Diaconu a fost cel care a deschis ceremonia. “Bine ați venit la Curtea de Argeș, prima capitală a Valahiei, astăzi capitala tenisului românesc. Vă transmit salutul concitadinilor noștri, al Consiliului Local și Consiliului Județean. Vă dorim ședere plăcută la Curtea de Argeș. Mulțumim organizatorilor și sponsorilor, care au făcut posibil evenimentul, mult succes tuturor echipelor”, a mai spus Nicolae Diaconu.

“Mulțumim echipei de organizare pentru reconstrucția acestei minunate baze sportive, mulțumim sponsorilor și celor care au contribuit la reușita evenimentului, a spus directorul general Dr. Oetker România, Ioan Cozma, principalul sponsor al turneului. Urez succes tuturor participanților și să ne vedem vineri, la finalul competiției, după trei zile extraordinare de tenis de câmp”.

Directorul evenimentului, Gheorghe Borțan le-a mulțumit țărilor participante. “Ne bucurăm că putem organiza la Curtea de Argeș acest turneu important. Sperăm ca și la anul să organizăm acest eveniment. Mulțumim domnului Ioan Cozma, care s-a implicat în organizarea acestei competiții”, a mai spus Gheorghe Borțan.

În deschiderea competiției, de la ora 10, au jucat echipele Germaniei și Serbiei, respectiv reprezentativele Slovaciei și Suediei. În cea de-a doua sesiune de meciuri a zilei, se vor întâlni echipele din Belarus și Grecia.

La Turneul European Summer Cup Girls 16 Curtea de Arges s-au înscris echipe din 7 tari: Belarus, Germania, Grecia, România, Serbia, Republica Slovacă, Suedia.

Competiția poate fi urmărită LIVE, pe pagina web a Turneului, http://tenisclub-curteadearges.ro/europeansummercupgirls16/, și pe Facebook, la adresa http://www.facebook.com/europeansummercupgirls.

Campionatele Europeane de junioare, atat la individual cat si pe echipe, sunt printre cele mai ravnite competitii din Circuitul European de Tenis pentru juniori.

Turneul face parte din Runda de calificare a turneului European Helvetie Cup 2011 feminin pana la 16 ani si este patronat de Federatia Internationala de Tenis, Tennis Europe, BNP Paribas si Federatia Romana de Tenis. Astfel, competitia este supervizată de catre Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociatia regionala europeana a Federatiei Internationale de Tenis (ITF). Federatia Internationala de Tenis (ITF) este forumul care reglemeteaza tenisul la nivel mondial. ITF are sase Asociatii Regionale, Tennis Europe fiind responsabila de Europa si avand ca principal obiectiv dezvoltarea si coordonarea jocului de tenis pe continent.

In urma unui acord incheiat intre ITF si Tennis Europe, primii 2 castigatori ai turneelor de calificare EUROPEAN SUMMER CUP 16 & UNDER vor merge in finalele din Elvetia (Helvetie Cup) pentru Junior Fed Cup. Cel mai mare turneu de tenis international pentru femei, Fed Cup a fost creat de ITF, in 1963 la aniversarea celor 50 de ani de existenta.

Sponsorul principal al turneului de la Curtea de Argeș este Dr. Oetker Romania SRL, iar directorul evenimentului este profesorul Gheorghe Bortan. Promovarea turneului este realizata de Smart Corporation Group.

Persoană de contact

Dan Carbunaru, Smart Corporation Group

Tel: 0722 234 226

E-mail: [email protected]

Link-uri utile

http://www.itftennis.com/

http://www.tenniseurope.org/

http://www.fedcup.com/en/home.aspx

http://www.frt.ro/ro/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel