România, blocată de şase luni în postul lui Grindeanu în Guvern: Funcţionarii stau să vadă cine va fi următorul lor şef
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Jurnalistul Val Vâlcu și consultantul politic Cozmin Gușă au discutat despre rotativa guvernamentală și situația în care se află Sorin Grindeanu, ministrul la care până de curând PSD nu voia să renunţe. 

Cozmin Gușă: S-a blocat rotativa asta, s-au mai negociat nişte oameni, au mai zburat 2-3. S-a ajuns într-un punct în care nu se mai cedează Ministerul Transporturilor pentru că e complicată situaţia,. Rămâne la PNL, nu se mai negociază schimbarea.

Val Vâlcu: Am înţeles. Şi rămâne Grindeanu fără colegi?

Cozmin Gușă: Grindeanu rămâne fără, pentru că se doreşte o schimbare extrem de à la carte, cum scrie în meniu. Meniul e ăla, ok, aşa îl lăsăm.

Val Vâlcu: "Sticlă" cred că a spus președintele.

Cozmin Gușă: El a zis "sticlă" pentru că atunci îşi închipuia că merge Cosmin Marinescu la Finanțe. Apoi, i-a zis Ciolacu că nu mai merge Cosmin Marinescu şi s-a supărat din nou.

Val Vâlcu: De ce să îi zică Ciolacu? Este postul PNL-ului.

Cozmin Gușă: Aşa i-a spus Ciolacu. I-a transmis "domnule, vreau un liberal, nu un reprezentant al Cotroceniului. Vreau un liberal ca să fie controlat politic, nu vreau un reprezentant al Cotroceniului, că nu vorbim despre Apărare sau despre Externe", unde hai să zicem că ar merge nişte reprezentanţi prezidenţiali. Este posibil ca Grindeanu să rămână fără portofoliu, pentru ca Fondurile Europene care vin la PSD... Bine, nici Transporturile nu erau specialitatea lui, dar se consideră că nu ar trebui să meargă la Grindeanu. Oricum, rămâne fără postul de viceprim-ministru şi se discută acum dacă prinde vreun post de ministru, pentru că nu mai vine nici Dezvoltarea. Se pare că şi Dezvoltarea rămâne la UDMR.

Val Vâlcu: Dar de ce nu l-ar pune la Interne pe Grindeanu?

Cozmin Gușă: Păi, Internele rămân la PNL. Trece doar Justiţia la PSD.

Val Vâlcu: La Justiţie să îl pună! Stai, domnule, îi caut post lui Grindeanu, că pentru asta s-a blocat ţara. Nu am o preferinţă.

Cozmin Gușă: O ia directoare de cabinet pe Alina Gorghiu şi a rezolvat, că este jurist.

Val Vâlcu: Păi, da, dar dacă Justiţia este la PSD... Repet, eu mă bat acum pentru postul lui Grindeanu care, de 6 luni, blochează ţara. Nu s-a mai lucrat nimic în minister. Funcţionarii guvernamentali, funcţionarii din cele 164 de agenţii stau să vadă care va fi viitorul lor şef. De şase luni, de când s-a spus "stai că nu schimbăm numai două minister, le schimbăm pe toate 20."

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel