România - Belgia, rezultat final. Totul se va decide miercuri, în meciul cu Slovacia. Toate calculele pentru calificare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Inquam Photos/ Stefan Constantin
Inquam Photos/ Stefan Constantin
România a pierdut meciul cu Belgia disputat la Campionatul European de Fotbal din Germania. 

Chiar dacă a pierdut meciul contra Belgiei, România se află în continuare pe primul loc în grupă pentru că departajarea se face în acest moment la golevaraj. Pe locul doi se află Belgia, pe trei Slovacia și pe patru Ucraina, din cauza înfrângerii în fața României cu 3-0.

Calculele pentru România sunt destul de simple, pentru că toate echipele au în acest moment câte trei puncte. România se poate califica mai departe din faza grupelor, dacă va învinge sau va face egal cu Slovacia, indiferent de ce se va întâmpla în cealaltă partidă, Belgia-Ucraina. În cazul unei înfrângeri, calificarea este pierdută. Punctul forte al României constă în golaverajul de 3-2 obținut în acest moment (a marcat 3 goluri, a încasat 2). Reprezentativa noastră are și cel mai mare număr de goluri marcat dintre toate echipele din grupă în acest moment. 

Iată cum s-a desfășurat meciul contra Belgiei, care a fost transmis de DCNews în format livetext: 

România - Belgia, rezultat final: 0-2.

S-a încheiat meciul. 

min 89. Lukaku trage din unghi, însă Niță respinge foarte bine. 

min 80. Gol Belgia! Kevin de Bruyne marchează pentru 2-0 după ce a primit o pasă direct din degajarea portarului belgian. Niță nu a ieșit foarte bine. Gol încasat foarte ușor de naționala României. 

min 77. Schimbare la belgieni. Intră Debast, iese Theate. 

min 75. Suporterii români au început să cânte "Deșteaptă-te române". 

min 68. Cea mai mare ocazie de gol pentru România! Dennis Man ratează din 10 metri singur cu portarul! 

min 67. România schimbă doi jucători. Ies Mihăilă și Marius Marin. Intră Ianis Hagi și Darius Olaru. 

min 65. Henț în careul belgian, însă camera VAR nu intervine deși mingea a fost atinsă cu mâna de un fundaș belgian.

min 64. Lui Lukaku îi este anulat golul pentru offside din camera VAR. Belgianul a înscris după o pasă pe culoar dată de Kevin de Bruyne, însă Lukaku s-a aflat milimetric în offside. 

min 62. Doku are încă un sprint de 100 de metri, încearcă să facă mai multe schimbări de direcție și șutează în plasa laterală. 

min 58. Lukaku are primul său șut pe poartă, o deviere dintr-o lovitură liberă. Niță a reținut fără probleme. 

min 57. Mihăilă șutează imprecis de la 25 de metri de poartă. Mingea trece mult peste poartă

min 52. Kevin de Bruyne șutează de la 20 de metri foarte plasat, iar mingea ocolește bara la câțiva centimetri. Ocazie bună pentru belgieni. 

min 51. Echipa României a ieșit mai determinată de la vestiare și are o posesie mai bună. 

min 48. Mihăilă scapă singur spre poarta adversă, însă șutează peste poartă. 

min 46. Șut foarte puternic al lui Dennis Man de la 30 de metri de poartă. Șutul are o direcție bună, însă este reținut de portarul belgian. 

A început repriza secundă cu lovitura de start care a aparținut României. 

Este pauză. 

min 45. Burcă se înalță în careu și lovește cu capul mingea venită dintr-un corner, însă mult peste poarta lui Casteels. 

min 43. Nicușor Bancu greșește multe mingi la mijlocul terenului, deși în faza defensivă a avut câteva intervenții providențiale. Stanciu, "creierul" echipei nu s-a văzut deloc în această primă repriză. Apărarea noastră s-a descurcat onorabil, iar vârful împins al belgienilor, Romelu Lukaku a fost anihilat foarte bine. Probleme sunt pe flancuri, acolo unde belgienii au avut șarje ofensive puternice, în mare viteză. Rațiu s-a descurcat bine cu Doku, însă pe flancul stâng al defensivei noastre au fost ceva probleme.

min 36. Dennis Man șutează foarte bine la colțul scurt, însă portarul Casteels parează șutul. 

min 34. Statistica posesiei mingii până în acest moment este 72% pentru Belgia și 28% pentru România. 

min 31. Doku șutează la colțul scurt din 8 metri lateral stânga, iar Niță scoate cu greu. 

min 24. Mihăilă are o acțiune periculoasă, însă a șutat în blocajul fundașilor belgieni care s-au aruncat disperați să blocheze șutul extremei naționalei României.

min 20. România a reușit două faze succesive în careul belgian, însă fără să pună mari probleme. Echipa națională a României este dominată. 

min 18. Din nou mare ocazie de gol pentru Belgia. Niță scoate incredibil o minge printr-un reflex senzațional. Lukebakio șutase la colțul lung după o acțiune de 100 de metri a lui de Bruyne care a driblat absolut totul. 

min 13. Lukaku are o mare ocazie de gol. Nicușor Bancu a reușit o intervenție de ultim moment și a respins în corner. 

min 11. Belgia controlează jocul până în acest moment. Apărarea României rezistă cu greu. 

min 5. Mare ocazie de gol pentru România! Drăgușin lovește mingea cu capul, iar portarul belgian a scos mingea de sub bară. 

minutul 2. Gol Belgia! Tielemans deschide scorul cu un șut din afara careului după ce Bancu a pierdut impardonabil o minge. 

A început meciul! Belgia are lovitura de start. 

Echipele au intrat pe teren și s-au intonat cele două imnuri naționale

Vă prezentăm echipa de start a României din meciul contra Belgiei:

Florin Niță - Nicușor Bancu, Andrei Burcă, Radu Drăgușin, Andrei Rațiu - Marius Marin, Răzvan Marin, Valentin Mihăilă, Dennis Man, Nicușor Stanciu - Denis Drăguș. 

Echipa de start a Belgiei:

Koen Casteels, Timothy Castagne, Jan Vertonghen, Wout Faes, Arthur Theate, Amadou Onana, Youri Tielemans, Kevin De Bruyne (c), Dodi Lukebakio, Jeremy Doku, Romelu Lukaku.

Citește și România - Belgia. Suporterii naționalei fac spectacol la Köln. Video

Știrea inițială:

Este cel mai urmărit meci al zilei pentru că mult galonata națională a Belgiei este obligată să câștige pentru a rămâne în competiție, iar România a arătat că poate obține rezultate mari. Pe DCNews puteți urmări meciul în format livetext. De asemenea, puteți urmări și ultimele noutăți legate de ce se întâmplă la Koln și echipa de start a României. 

Casele de pariuri dau o victorie a Belgiei ca fiind aproape sigură. Belgienii au o cotă de 1.50 să câștige meciul, iar România este creditată cu o cotă de 7. Așadar, o victorie a României, ar putea aduce celor care mizează pe un astfel de rezultat de șapte ori banii investiți. 

Însă aceleași case de pariuri dădeau ca foarte probabilă o victorie a Ucrainei în meciul cu România, iar situația a fost una foarte departe de realitate.

România ocupă înainte de meci locul 1 al grupei, fiind urmată de Slovacia și de Ucraina. Toate cele trei echipe au câte trei puncte, însă Slovacia și Ucraina au un meci mai mult disputat. Belgia este în mod paradoxal înainte de startul meciului pe ultimul loc în grupă, deși a pornit ca mare favorită. Belgienii își vor juca așadar ultima șansă chiar în meciul cu naționala României, ceea ce va face și mai grea misiunea selecționatei noastre. Mai mult decât atât, fanii belgieni vor fi mai numeroși în tribunele stadionului din Koln, decât fanii români. Din păcate pentru fanii români, Kolnul este cel mai apropiat mare oraș de granița Belgiei, astfel că fanilor nu le-a fost foarte greu să ajungă la meci. 

Ne așteptăm la o posesie prelungită a naționalei Belgiei, urmând ca România să aștepte oportunitatea contraatacurilor, la fel cum s-a întâmplat și în meciul cu Ucraina. Deși România a câștigat meciul cu Ucraina, posesia mingii pentru echipa antrenată de Edward Iordănescu a fost de doar 29%. 

Rămâneți alături de noi pentru alte noutăți legate de acest meci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel