România ar putea scăpa de Belarus în preliminariile Euro 2024. UEFA analizează excluderea
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României
România ar putea scăpa de Belarus în preliminariile EURO 2024. UEFA ia în calcul excluderea naţionalei din Belarus din competiţiile internaţionale. 

UEFA va examina o posibilă excludere a Belarusului din competiţiile organizate de ea, mai ales din preliminariile EURO 2024, la viitorul comitet executiv al forului fotbalistic european, pe 4 aprilie, a afirmat vineri televiziunea publică germană ARD, citată de AFP.

Naţionala Belarusului este una din adversarele României în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

"UEFA are de multă vreme intenţia să discute despre situaţia Belarusului la următoarea reuniune a comitetului nostru executiv", a explicat preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, într-o scrisoare datată vineri, trimisă celor 100 de deputaţi ai Parlamentului European, scrisoare de care ARD a avut cunoştinţă.

Este vorba de un răspuns către europarlamentarul polonez Tomasz Frankowski (PPE, dreapta), membru al Comisiei pentru Cultură a Parlamentului European.

Aproximativ 100 de europarlamentari de toate orientările politice au cerut UEFA la mijlocul lunii martie să excludă Belarusul din cauza legăturilor sale cu Rusia şi a situaţiei drepturilor omului din ţară. "UEFA observă evoluţiile îngrijorătoare pe care le menţionaţi în scrisoarea dumneavoastră", a răspuns Aleksander Ceferin.

Potrivit ARD, va fi discutată problema excluderii Belarusului din competiţiile organizate de UEFA.

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, şi-a exprimat încă din septembrie 2022 dorinţa de a vedea Belarusul exclus de UEFA, în condiţiile în care Germania va organiza Campionatul European de anul viitor (14 iunie - 14 iulie), pentru care calificările au început în aceste zile.

Naţionala Belarusului, considerată gazdă, va întâlni sâmbătă Elveţia la Novi Sad (Serbia) în primul său meci din preliminarii.

După invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie 2022, Rusia a fost exclusă din competiţiile organizate de UEFA, spre deosebire de Belarus, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel