România, a doua din UE ca număr de femei care lucrează în...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinaș
WhatsApp
cel mai mic calculator
cel mai mic calculator
România ocupă a două poziție în UE după ponderea femeilor care lucrează în sectorul IT & C.    
Anul trecut aproape o treime (27,2%) din specialiştii în IT & C (comunicaţii şi tehnologia informaţiei) din România erau femei, mult peste media la nivelul UE (16,1%).
 
La acest capitol România a fost devansată uşor doar de Bulgaria, unde ponderea femeilor care lucrează în sectorul IT & C a fost de 27,7%, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul european de statistică (Eurostat), citate de Agerpres. 
 
[citeste si]

Aproape opt milioane de persoane din UE lucrau în 2015 ca specialişti în IT & C. Profesia este predominant una masculină în condiţiile în care la nivelul UE, femeile reprezintă doar 16% (1,2 milioane) din numărul total al specialiştilor ITC. În schimb, în Bulgaria, România şi Letonia, peste un sfert din specialiştii care lucrează în sectorul IT & C sunt femei. 

România este pe primele locuri şi în ceea ce priveşte ponderea fetelor în rândul studenţilor în domeniul IT & C. La nivelul UE, aproximativ 1,4 milioane de persoane studiau comunicaţiile şi tehnologia informaţiei în 2015, iar fetele reprezentau 17% din totalul studenţilor în ITC. Însă în rândul statelor membre ponderea fetelor care studiază ITC variază între mai puţin de 10% în Olanda, Luxemburg şi Slovenia, şi 29,3% în România, 31% în Grecia, 33% în Belgia şi 34% în Bulgaria. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel