Romanița Iovan, mesaj emoționant la șase luni de la moartea lui Adrian Iovan
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pilotul Adrian Iovan, decedat în tragedia din Apuseni
Pilotul Adrian Iovan, decedat în tragedia din Apuseni
Gest impresionant al Romaniței Iovan la șase luni de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni, în care fostul său soț, pilotul Adrian Iovan și-a pierdut viața. Pe Vârful Petreasa din comuna Horea, locul unde s-a produs tragedia, sâmbătă a fost oficiată o slujbă de parastas, ocazie cu care Romanița Iovan a depus și o coroană de flori. 

"Poate, din cer, pe avion stelar, la manşă cu luceafărul de seară, să mai cobori la Albert (fiul lui Adrian Iovan - n.red.) şi, arar, să-l vezi cum creşte, ca să nu te doară", a fost scris pe panglica coroanei.

Citește și De ce nu s-a făcut parastas pentru Iovan la biserică, ci la locul accidentului

Tot în cinstea lui Adrian Iovan, prietenii săi, vor petrece diseară, dorind astfel să-i îndeplinească acestuia ultima dorință, a mărturisit pentru România TV nașul pilotului. 

Ultima dorință a lui Adrian Iovan se va împlini

"Adi Iovan hai sa spunem ca a avut o premoniţie si a vorbit cam aiurea despre ce i se va intampla lui. Deci avea un pesimism, nu stiu, legat si de pensia aia, care ba o lua, ba n-o lua, toţi piloţii nu înţeleg situaţia asta. Si Adi ne-a tot bombardat cu ganduri sumbre. Că lasă, bă, am trăit, îmi ajunge, îmi este egal. Şi ne-a rugat din suflet să-i cântăm şi să fim veseli la înmormântarea lui, chiar la ultima întâlnire, la Sinaia parcă am făcut-o. Noi ne întâlnim în fiecare an, promoţia, şi sărbătorim. Şi la înmormântarea lui n-a fost cazul, pentru că se interpreta tot. Aşa, am găst de cuviinţă, ne retragem aicea, la naşu, şi să-i cântăm şi să fim veseli, practic. Aşa, în stilul nostru, de aviatori. Deci dacă vă uitaţi pe internet, "aviaţia dă senzaţia", o să vedeţi că şi în nori sunt cârciumi, unde toţi piloţii or să bea până cad în nas", a povestit naşul pilotului.

După cum relata unul dintre prietenii lui Adrian Iovan, Roberto Iliescu, pilotul i-a cerut fiicei sale, Irina, să facă ceva special în ziua în care el va fi înmormântat: să îi invite toţi foştii colegi la înmormântare şi să îi roage pe aceştia să îi cânte o melodie celebră, veselă, despre aviaţie, cântată de Mihai Margineanu - "Aviaţia dă senzaţia".

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord se prăbușea într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa. În urma accidentului aviatic, pilotul Adrian Iovan și tânăra ofițer-student Aura Ion și-au pierdut viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel