Data actualizării:
Data publicării:

Româncă din Fâșia Gaza a plecat cu copilul de 6 luni în brațe, într-o tabără. Mama sa: S-a tras în oameni, în mașini, în tot ce mișcă în timp ce evacuau. E cumplit

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Mama tinerei a încurajat-o să plece spre o tabără de refugiați, spunându-i că și dacă rămâne, este în pericol. 

UPDATE: Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE, a anunțat că sunt în contact cu românii din Fâșia Gaza, 200 de români solicitând ajutorul statului român. În Fâșia Gaza sunt 350 de români. Din informațiile sale, niciun cetățean român, dar nici cetățenii altor state nu au reușit să plece din Gaza, fiind depuse eforturi pentru evacuarea lor din țară, în condiții de maximă siguranță. 

”Am fost, suntem și vom rămâne în contact cu cetățenii români de acolo. Avem în atenție 350 de cetățeni români, din care aproximativ 200 ne-au solicitat sprijinul în vederea evacuării” a spus Radu Filip, la Antena 3, dând asigurări că sunt depuse toate eforturile pentru o evacuare în condiții de siguranță. ”Din datele noastre, nu au ieșit nici cetățeni români, nici ai altor state din Gaza. Discutăm cu organizații internaționale și cu alte state care au cetățeni în Gaza tocmai pentru a ne coordona eforturile în vederea unei soluții de evacuare în condiții de maximă siguranță” a mai spus purtătorul de cuvânt MAE, care a afirmat că cei implicați în această operațiune știu ”la oră” situația românilor care au solicitat salvarea din Gaza. 

---- 

Simona Bauker este mama unei tinere românce din Fâșia Gaza. Fiica sa, împreună cu soțul ei, au plecat cu copilul de 6 luni în brațe, sperând la salvare. Rămăseseră în Fâșia Gaza pentru că aveau o situație bună. 

”Familia mea a plecat din Gaza, este înspre Rafah, într-o tabără de refugiați, sper să plece... nu știu în ce condiții vor pleca. A ajuns din Gaza ieri în condiții foarte grele. Acum, dacă se va deschide granița, bineînțeles că va pleca... toți cred că vor pleca. Acesta a fost apelul meu către România, către oamenii care pot să-i ajute pentru plecarea de acolo” a spus Simona Bauker, la Antena 3. ”N-am înțeles nimic din ce mi-au spus ieri, doar că fata mea plângea... Are un copil de 6 luni și sunt neputincioși în fața terorii de acolo. Nu fac parte din nicio grupare politică, sunt tineri, căsătoriți, au ales să rămână acolo pentru că acolo aveau o situație bună... bună în mintea lor. Eu sunt coordonator de grup, am ajutat Ambasada Română în cele patru războaie, dar știu că nu este bine acolo, știu că este greu și foarte periculos, însă nimeni de acolo nu știa ce se va întâmpla” a mai spus aceasta. 

Despre plecarea fiicei sale spre tabăra de refugiați, femeia spune că ”erau doar zvonuri, nu se știa nimic sigur, am auzit în țară, la televizor, apelul de a părăsi Gaza și de a coborî spre graniță și i-am rugat să plece. Mi-a spus: mama, plec, dar dacă mi se întâmplă ceva? I-am spus: mama, dar și dacă rămâi poate să ți se întâmple orice. E cumplit, cartiere întregi sunt rase de pe fața Pământului. La două ore după ce a ajuns fata mea la destinație, s-au tras rachete în mașini care coborau între Rafah, au murit peste 150 de oameni în mașini. Este cumplit. În timp ce oamenii veneau dinspre Gaza înspre Rafah, s-a tras în mașini, în camioane, în tot ce mișcă. Am primit filmări și mi-au spus: unde este fata ta, uite ce se întâmplă”. 

Termenul limită de fugă pentru locuitorii din Gaza se scurge. Israelul se pregătește să anihileze Hamas, care spune că va lupta până la ultima picătură de sânge

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel