Român dispărut pe muntele Elbrus. Acţiune de căutare întreprinsă de un alt alpinist
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
varful Everest. foto: Octav Petrariu, alpinist - FB
varful Everest. foto: Octav Petrariu, alpinist - FB
Lucian Manea, un român în vârstă de 50 de ani, din Braşov, este dispărut de nouă luni într-o crevasă de pe muntele Elbrus, scrie observator.tv.  Căsătorit şi tată a trei copii, doi băieţi gemeni de 8 ani şi o fetiţă de 12 ani, Lucian Manea era pasionat de munte, reuşind chiar să escaladeze Mont Blanc şi Kilimanjaro.

Pe 11 octombrie, la ora 01.00, Lucian Manea şi un alpinist rus au pornit spre vârf.

"Chiar dacă nu au mers tot timpul împreună, Kostea l-a avut în câmpul lui vizual pe Lucian până în momentul când acesta cobora vârful, astfel ştim că Lucian şi-a dus visul la îndeplinire şi s-a bucurat de priveliştea oferită de cel mai înalt vârf al Europei. Însă Lucian nu a mai ajuns nici până azi înapoi la refugiul din Rusia, la aeroport sau înapoi la soţie şi cei trei copii. E dat dispărut pe munte, scenariile sunt că a alunecat de la epuizare pe gheţar şi şi-a găsit soarta fatală într-o crevasă din cunoscutul cimitir alb al Elbrusului. Este o zonă aflată chiar după coborârea vârfului unde o simplă neatenţie şi o alunecare pe gheaţă te poate face să dispari în câteva secunde fără ca nimeni să te vadă sau să îţi audă strigătele de ajutor", se arată într-o postare a alpinistului Radu Albu pe site ul gogetfunding.com.

Soţia, copiii şi fratele românului au nevoie de un răspuns şi au primit ajutor din partea alpinistului Radu Albu.

Acesta a organizat, pe 28 iunie 2019, o expediţie pe muntele Elbrus, în speranţa că va reuşi, împreună cu colegii săi, să îl găsească pe alpinistul român.

Pentru găsirea şi recuperarea românului dispărut pe munte, alpiniştii au nevoie de 6.400 de euro, bani necesari pentru acţiunea din Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel