Român, condamnat la cinci ani de detenţie pentru fraude cu carduri în America
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
banca, card
banca, card

Un român a primit cinci ani de închisoare în Seattle, America, după ce autorităţile au dovedit că acesta se face vinovat de fraudarea mai multor bancomate cu aparatură de clonare, în acest fel provocând pagube de zeci de mii de dolari, potrivit King5.com.

Românul, Ovidiu Mateescu, a fost surprins de camera unui bancomat din Woodinville, când acesta ataşa aparatură de copiere a datelor de pe carduri precum şi o micro-cameră cu care să filmeze codurile cardurilor, scrie Mediafax.

Publicaţia citată mai notează că în acest fel românul ar fi reuşit să obţină illegal sute, poate chiar zeci de mii de dolari de pe cardurile ale căror date au fost obţinute ilegal.

Agentul secret care s-a ocupat de instrumentarea cazului românului a relatat în faţa judecătorului că micro-camerele aveau rolul de a surprinde mişcările mâinilor oamenilor care introduceau codurile PIN la bancomat.

Agentul federal a mai relatat că Mateescu lucra cu un alt român, Claudiu Tudor, din Renton cu care în câteva luni a fraudat cel puţin şase bancomate.

Un alt caz din proces a fost acela când românii au luat 50.000 de dolari în urma informaţiilor obţinute ilegal de la un bancomat fraudat din Juanita.

De la un singur bancomat românii au reuşit să ia 170.000 de dolari, a mai precizat agentul federal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel