Romain Grosjean, accident înfiorător în MP al Bahrainului. Când se trag primele concluzii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursă: formula1.com
Sursă: formula1.com
A fost anunţată data la care va fi finalizată ancheta în cazul accidentului suferit de Romain Grosjean în Marele Premiu al Bahrainului din Formula 1. 

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a transmis că va finaliza în șase până la opt săptămâni ancheta privind accidentul lui Romain Grosjean din Marele Premiu al Bahrainului, conform formula1.com. Pilotul a scăpat din flăcări după un accident în turul de deschidere de la Sakhir.  Pilotul Haas a scăpat din flăcările monopostului său după un accident petrecut în turul de deschidere de la Sakhir.

Grosjean s-a ales cu arsuri la mână și la ceafă, dar a părăsit spitalul miercuri și va continua tratamentul.

El își dorește să se întoarcă în cockpit pentru finalul sezonului din Abu Dhabi, dacă va fi în formă.

„La fel ca în cazul tuturor accidentelor grave, vom analiza fiecare aspect al acestui accident și vom colabora cu toate părțile implicate", a spus Michael Masi, directorul cursei din partea FIA. „Atât de multe date disponibile în Formula 1 ne permit să determinăm cu exactitate fiecare element din ceea ce s-a întâmplat", a afirmat, la rândul său, directorul pentru siguranță al FIA, Adam Baker.

Se vor propune îmbunătăţiri 

El a adăugat că această cercetare este luată foarte în serios „și vom urma un proces riguros pentru a afla exact ce s-a întâmplat, înainte de a propune posibile îmbunătățiri".

FIA spune că ancheta va analiza toate zonele accidentului, inclusiv dispozitivele de siguranță ale concurenților, cum ar fi casca, sistemul HANS, centura de siguranță, îmbrăcămintea de protecție, celula de supraviețuire, tetiera, sistem de stingere al focului în mașină și dispozitivul halo.

Aceștia vor analiza, de asemenea, integritatea șasiului și performanța barierei de siguranță și vor evalua rolul comisarilor de cursă și al echipei de intervenție medicală.

Informațiile colectate vor fi apoi discutate într-o ședință a Comisiei de siguranță FIA, iar concluziile vor fi prezentate ulterior Consiliului Mondial al Sportului cu Motor și, în cele din urmă, peste aproximativ șase-opt săptămâni vor fi făcute publice, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel