Rolul crucial pe care l-a jucat Regina Maria în 1919
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andi Miron
WhatsApp
Regina Maria
Regina Maria
Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București, prezent vineri, 2 februarie la Interviurile DC News, a vorbit despre evenimentele istorice marcante, din preajma anului Marii Uniri, de la 1918.

În urma negocierilor de pace din 1919 de la Paris, România dobândit statutul de țară cobeligerantă. Intervenția Reginei Maria în negocierile de la Paris, purtate inițial de către Ionel Brătianu și premierul francez Georges Clemenceau, a jucat un rol foarte important.

„Exista filiația cealaltă, legată de Regina Maria și Marea Britanie. Negocierile au durat vreo doi ani, însă persoana care a reușit să schimbe optica, a fost Regina Maria, chemată de Brătianu în ajutor la Paris, să dea un alt flux negocierilor prin prezența și intervențiile ei, inclusiv la domnul Clemenceau. Era un foarte bun diplomat. Orice primă-doamnă are rolul ei. Iar în general, cele mai temeinice negocieri și clarificări nu se fac în spatele ușilor închise, ci în subteranele imobilului unde se semnează tratatele", a declarat Adrian Majuru la Interviurile DC News.

Vezi AICI integral interviul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel