Rogozin amenință România. MAE, apel către Moscova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, cel care a avertizat Republica Moldova că apropiererea de Uniunea Europeană  ar putea avea consecinţe foarte grave asupra sa şi a populaţiei sale, amenință România. Ministerul Afacerilor Externe a reacționat. 

Dmitri Rogozin a fost blocat în Transnistria. Vicepremierul Rusiei a scris, pe contul său de Twitter, că autoritățile de la București nu i-au permis accesul în spațiul aerian al României, la cererea Statelor Unite. El a adăugat că nici Ucraina nu-i permite accesul în spațiul său aerian și că va părăsi Transnistria în ciuda acestei interdicții.

"La solicitarea SUA, România și-a închis spațiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu mă lasă din nou să trec. Data viitoare voi zbura la bordul (aeronavei) TU-160", a scris Rogozin, referindu-se la o clasă de bombardiere rusești. 

În urmă cu puțin timp, Rogozin a publicat o poză în care, pe fundal, se vede aeroportul Domodedovo, din Moscova. El sugerează că a forțat spațiul aerian ucrainean și că se află în Rusia. Potrivit unei publicații din Chișinău, el ar fi plecat cu o cursă de linie. 

VEZI și: Rusia, ultimatum pentru Chișinău. "Avertizăm în mod direct…"

MAE a transmis că "amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, reprezintă o declarație foarte gravă, în actualul context regional, în care Federația Rusă a încălcat suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, iar forțe separatiste proruse violează grav ordinea publică din statul vecin". 

VEZI și: Ce i s-a întâmplat lui Rogozin la intrarea în România

MAE solicită autorităților de la Moscova, ministerului rus de externe, să precizeze public dacă afirmațiile citate ale vice-premierului Rogozin reprezintă poziția oficială a guvernului Federației Ruse față de România ca stat membru UE și NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel