Roger Waters critică autorităţile oraşului Frankfurt pentru că i-a fost anulat concertul. Cofondatorul Pink Floyd amenință cu acţiuni în justiţie
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Roger Waters, fondator Pink Floyd
Roger Waters, fondator Pink Floyd
Cofondatorul formaţiei Pink Floyd, Roger Waters, a criticat autorităţile oraşului Frankfurt pentru anularea concertului său. Artistul, acuzat de declaraţii antisemite, a catalogat demersul drept un atac la libertatea artistică, transmite marţi agenţia DPA.  

"Factorii de decizie din Frankfurt ştiu că se află de partea greşită a legii", a transmis artistul britanic într-un comunicat emis marţi la Londra.

Autorităţile au solicitat companiei care administrează sala unde urma să aibă loc concertul să anuleze evenimentul programat pentru data de 28 mai.

"Politicienii nu au dreptul să intimideze şi să agreseze artiştii şi pe fanii lor cu interdicţii la spectacole", a declarat cântăreţul.

Waters şi-a reiterat intenţia de a apela la acţiuni în justiţie pentru a se asigura că spectacolul său va avea loc. "Mă lupt pentru toate drepturile omului, inclusiv pentru dreptul la libertatea de exprimare. Suntem pe drum spre Frankfurt. Frankfurt, venim!", a spus el.

Roger Waters are în program concerte la Hamburg, Köln, Berlin, Munchen şi Frankfurt în luna mai. În toate cele cinci oraşe au fost proteste şi cereri de interzicere a spectacolelor sale.

Primăria din Munchen a decis săptămâna trecută să nu interzică spectacolul lui Roger Waters, programat pentru data de 21 mai. Primăria a declarat miercuri că, din motive legale, nu este posibilă rezilierea contractului pentru concert. În schimb, primăria din Munchen va amplasa panouri în jurul locului de desfăşurare a concertului în care se condamnă antisemitismul şi se susţine atât dreptul Israelului de a exista, cât şi suveranitatea Ucrainei.

Waters a descris decizia primăriei din München drept "o veste bună pentru libertatea de exprimare în Germania".

Munchen-ul a fost criticat pentru această decizie inclusiv de către ambasadorul Israelului în Germania, Ron Prosor, care l-a numit pe Waters antisemit şi a declarat că spectacolele acestuia ar trebui anulate, referindu-se la faptul că muzicianul a lansat la concerte baloane în formă de porc inscripţionate cu Steaua lui David.

Artistul a negat că ar fi antisemit, insistând că declaraţiile sale critice la adresa Israelului vizează guvernul acestei ţări, nu evreii.

Declaraţiile lui Waters referitoare la războiul din Ucraina au stârnit, de asemenea, controverse. El a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin a vrut să folosească războiul pentru lupta cu fascismul din Ucraina şi că Statele Unite sunt principalul agresor, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel