Data publicării:

Roger Federer - Am luptat cu ce am avut

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Tenismanul Roger Federer nu a reuşit pentru al treilea an consecutiv să treacă de faza sferturilor la US Open, ultimul Grand Slam al anului, dar problemele sale la spate şi gât i-au diminuat potenţialul în confruntarea pierdută în faţa bulgarului Grigor Dimitrov, aflat la prima sa victorie împotriva elveţianului, 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2.

Elveţianul de 38 ani a primit îngrijiri medicale înainte de setul decisiv, dar nu a pus înfrângerea pe seama problemelor de sănătate: Este momentul lui Grigor, nu al corpului meu. Grigor a fost capabil să mă elimine. Am luptat cu ce am avut. Asta este. Aşa că totul este OK. El a fost puternic pe linia de fund. A ştiut să joace variat, ceea ce mi-a ridicat tot felul de probleme în ritmul meu. Nu m-am simţit deloc confortabil în spatele liniei de fund. De obicei eram capabil să domin jocul, dar nu s-a mai întâmplat în seara asta. El şi-a făcut foarte bine treaba şi are un arsenal plin de lucruri, pe care le-a utilizat cu mare efect.

Federer ar fi avut două zile de refacere dacă s-ar fi calificat în semifinale, unde îl aştepta rusul Daniil Medvedev: Am o idee clară despre problema mea. E ceva care mă putea jena azi, mâine sau poimâine, dar apoi era OK. Asta face totul şi mai dezamăgitor că nu am reuşit să găsesc calea spre victorie.

Elveţianul nu a mai câştigat US Open de 11 ani, iar în acest sezon a reuşit o finală la Wimbledon, o semifinală la Roland Garros şi optimi la Australian Open. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel