Rodica Culcer a cerut reangajarea la TVR prin cumul cu pensia, iar de la 1 iulie va fi reîncadrată pe un post de execuţie . Bogdan Hossu: Televiziunea Publică a încălcat legea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Rodica Culcer
Rodica Culcer

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, că Rodica Culcer nu are dreptul să cumuleze pensia cu salariul, iar TVR a încălcat legea aprobând solicitarea ei în acest sens.

Hossu a precizat că Legea 329/2009 reglementează condiţiile exercitării cumulului pensiei din sistemul public de pensii şi sistemele neintegrate sistemului public cu veniturile salariale sau, după caz, asimilate salariilor, realizate din exercitarea unei activităţi profesionale pe bază de contract individual de muncă, raport de serviciu sau pe baza actului de numire în funcţie, în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, informează Mediafax.

Rodica Culcer a depus, miercuri, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobată de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea va fi reîncadrată pe un post de execuţie, îndeplinind, prin delegare, atribuţiile de director al Ştirilor TVR, până la ocuparea prin concurs a acestui post.

Rodica Culcer a împlinit vârsta legală de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR este valabil până la 30 iunie.

Întrebaţi care va fi situaţia Rodicăi Culcer în cadrul TVR după 30 iunie, reprezentanţii Televiziunii Publice au răspuns: "În conformitate cu legislaţia muncii în vigoare, orice persoană care îndeplineşte condiţiile de pensionare poate solicita reangajarea prin cumul cu pensia. Este atributul angajatorului să decidă asupra aprobării unei asemenea cereri".

Astfel, "în data de 29 iunie, Rodica Culcer a depus o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobată". Prin urmare, "din 1 iulie, ea (Rodica Culcer, n.r.) va fi reîncadrată pe un post de execuţie, îndeplinind, prin delegare, atribuţiile de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, până la ocuparea prin concurs a acestui post", au mai spus reprezentanţii TVR.

Potrivit Legii 263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, vârsta standard de pensionare pentru stagii complete şi stagii minime de cotizare la femei este, în iunie 2011, de 59 de ani. Potrivit noii legi a pensiilor, până în 2030 România trebuie să crească vârsta de pensionare până la 63 de ani în cazul femeilor şi până la 65 de ani în cazul bărbaţilor.

Citeşte şi: Rodica Culcer iese la pensie pe 30 mai. Prin cine va controla Puterea Știrile TVR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel