Rocadă în Guvern, după demisia lui Dîncu? Radu Popa, PSD: ”Este favoritul” lui Klaus Iohannis. Nu îl va lăsa din brațe
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Deputatul PSD Radu Popa şi jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre o posibilă schimbare a lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei, pornind de la premisa că ar putea fi momentul oportun pentru o rocadă. 

"Haideţi să vedem dacă o criză este şi o oportunitate. Eu m-aş gândi aşa. Am probleme cu Virgil Popescu. Poate omul a făcut ce trebuie, dar este perceput greşit, cauzează PNL-ului, la sondaje. Să îl scot din funcţie, să îl trimit acasă, înseamnă că accept aceste critici, le validez. Hai să profit de conjunctură, că şi-a dat demisia domnul Dîncu, se vehiculează un schimb de ministere, şi în felul ăsta iese elegant din scenă Virgil Popescu, şi PSD se angajează în acest domeniu critic", a precizat Val Vâlcu. 

"Eu nu cred că Klaus Iohannis îl va lăsa din braţe pe Virgil Popescu", a replicat Radu Popa. 

"Dar acum ar fi momentul rocadei!", a mai punctat Vâlcu. 

"Dar eu nu cred că domnul Klaus Iohannis, care l-a susţinut foarte puternic pe Virgil Popescu, l-a susţinut inclusiv la Congresul PNL unde le-a spus membrilor din teritoriu, prin vocea unui mare lider, că favoritul domniei sale între Dan Motreanu şi Virgil Popescu este Virgil Popescu, îşi schimbă opinia foarte uşor. L-am văzut că are opinii consistente la care nu renunţă, şi e foarte bine!", a mai spus deputatul PSD. 

"Ar fi bine şi pentru Virgil Popescu. Nu a venit iarna, a gestionat ce a gestionat. Nu se sparg în capul lui eventualele critici şi probleme", a continuat Val Vâlcu. 

"Cred că nici domnul Gabi Comănescu (n.r. CEO Grup Servicii Petroliere S.A) nu ar fi fericit să se schimbe ministrul Energiei. Tot construieşte, de când a fost Guvernul Orban, Ciucă, etc, tot anunţă tot felul de proiecte, dar nu le mai face niciodată", a concluzionat Radu Popa. 

Răspunsul dat de Oprea, după ce a fost întrebat dacă PSD va cere demisia lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei

Întrebat dacă va cere PSD demisia lui Virgil Popescu de la Ministerul Energiei, Oprea a făcut următoarele precizări: „Acesta este un subiect pe care l-am abordat şi azi dimineaţă împreună cu colegul meu Daniel Zamfir, când am făcut o prezentare a informării deplasărilor atât la Complexul Energetic Hunedoara, cât şi Complexul Energetic Oltenia, unde am constatat că ceea ce ni se spunea că ar trebui închise Grupurile pentru că poluează, nu este adevărat. (...) Atâta timp cât asupra acestei chestiuni nu a venit cu nişte concluzii clare şi încă în legea decarbonării sunt două Grupuri care sunt prevăzute a fi închise până la sfârşitul anului, credem că trebuie să se ducă să îşi facă foarte repede treaba la Bruxelles şi, în funcţie de ce rezultate obţine acolo, să avem şi această discuţie.”

Amintim că PSD solicită de urgenţă o şedinţă a coaliţiei în care să se discute despre portofoliul de la Ministerul Apărării, după care va convoca şi o şedinţă a Consiliului Politic Naţional, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Radu Oprea.

„La Biroul Permanent Naţional, am avut informarea pe care ne-a făcut-o Vasile Dîncu referitor la demisia pe care a prezentat-o astăzi. Ne-a spus foarte clar că nu a primit nicio critică oficială şi că nu i-a solicitat nimeni demisia, dar că dumnealui consideră că este motivată această demisie, în acest moment. Care ar fi paşii următori: decizia pe care a luat-o Biroul Permanent Naţional al PSD este ca să solicităm de urgenţă convocarea unei şedinţe a coaliţiei pentru a avea o discuţie, iar apoi un Consiliu Politic Naţional pentru perioada următoare. (...) Este nevoie de o şedinţă în coaliţie pentru a limpezi discuţiile care au avut loc în spaţiul public în această perioadă”, a declarat Radu Oprea la sediul central al PSD. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel