Acord pe comasarea alegerilor cu ocazia rotativei guvernamentale? Bogdan Chirieac intervine: În numele rezultatului electoral, în ciuda Constituției...
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Decizia care vizează rotativa guvernamentală vine la pachet cu o propunere care vizează alegerile de anul viitor: în paralel se discută despre posibilitatea comasării alegerilor. 

În momentul de față, cei care își doresc cel mai mult alegeri comasate sunt cei din PNL: ei vor ca alegerile locale să fie comasate cu alegerile parlamentare, însă această poziție a PNL este izolată, în prezent, în actuala coaliție de guvernare pentru că din discuțiile purtate în interiorul PSD, social democrații nu susțin comasarea. 

Așadar, deși PSD nu îmbrățișează ideea de comasare a alegerilor, liberalii încearcă să îi convingă totuși pe cei din PSD pentru că în cadrul PNL s-ar fi făcut niște analize care au dus la concluzia că între alegerile locale și alegerile parlamentare PNL ar pierde aproximativ un milion de voturi, și ca atare, liberalii ar fi avantajați dacă s-ar comasa alegerile.

Un alt detaliu de care PNL va trebui să țină cont în dezideratul lor de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare ar fi constituționalitatea acestei propuneri.

”S-a încălcat de nenumărate ori Constituția...”

Pe acest subiect a intervenit analistul politic Bogdan Chirieac într-o emisiune transmisă de România TV. ”Am văzut că poți încălca Constituția, că nu există nicio consecință”, a intervenit ironic analistul Bogdan Chirieac. ”Am crezut și eu că nu se poate încălca, că de pildă, în America nu se poate. S-a încălcat de nenumărate ori Constituția în România, când nu ne plac deciziile Curții Constituționale, ne ducem la CJUE, știți foarte bine, sunt cazuri foarte serioase”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Dar de ce s-ar dori alegeri comasate?

”În numele rezultatului electoral, fiindcă nu s-a guvernat extraordinar în această perioadă, se speră să se minimizeze daunele electorale și atunci se gândesc să pună localele și parlamentarele, în ciuda Constituției, în ideea că poate primarii vor trage și partidele. Populația obosește: 81% din populația României e împotriva pensiilor speciale. Se vor desființa pensiile speciale? Nici vorbă...”, a fost opinia analistului politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel