Data actualizării:
Data publicării:

Roberta Metsola, deranjată că trebuie să-și arate pașaportul când vine în România

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, se află la București, la congresul Partidului Popular European.

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, participă în aceste zile la Congresul Partidului Popular European, care are loc la București. La o întâlnire care a avut loc miercuri dimineață, la Opera Națională București, Roberta Metsola și-a reiterat angajamentul ca face tot posibilul ca România să adere pe deplin la Spațiul Schengen.

„Spațiul Schengen nu va fi complet până când nu intră și România. În decembrie 2022 am fost în București, cu câteva zile înainte de decizia negativă pentru România și Bulgaria. Îmi aduc aminte că v-am spus că în timpul mandatului meu de președinte al Parlamentului European vom putea să vedem și România în spațiul de liberă circulație. Astăzi, eu sunt foarte angajată în acest sens.

O decizie foarte importantă va fi luată la sfârșitul acestei luni, pe 31 martie. Deși nu este vorba de o aderare completă, sunteți susținuți de numeroșii prieteni care ă vor ajuta să intrați în Schengen.“, a spus Roberta Metsola.

Ea s-a arătat deranjată că de fiecare dată când vine în România trebuie să își arăte pașaportul.

„De fiecare dată trebuie să îmi arăt pașaportul și voi trebuie să faceți la fel când părăsiți țara. În toți acești ani, după aderarea din 2007, efortul de transformare al României a fost nemaipomenit“, a precizat Roberta Metsola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel