Robert Sighiartău (PNL): De ce UDMR a fost scoasă de la guvernare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Robert Sighiartău a vorbit despre ieșirea UDMR de la guvernare.

Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, a fost invitat la emisiunea „Ce Se Întâmplă“, la DC News, moderată de Răzvan Dumitrescu, unde a vorbit despre motivul real pentru care UDMR a fost scoasă de la guvernare:

„Ei au licitat mult prea mult. Ludovic Orban a dat prea mult UDMR-ului și USR-ului când a fost prim-ministru. UDMR-ul a avut cele mai consistente ministere de când se află ei la guvernare. Poate în Alianța DA să mai fi avut atât de multe ministere și atât de multă forță. Ministerul Dezvoltării, Vicepremier, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Tineretului și Sportului, agenții etc. E clar că au avut mult prea mult.

În contextul în care PSD-ul a ținut mult prea mult la domnul Grindeanu, să rămână acolo la Ministerul Transporturilor, atunci trebuia o renegociere. UDMR-ul, în primă fază nu a vrut să cedeze deloc Ministerul Dezvoltării. S-a creat această poveste și au ieșit de la guvernare, pentru că au ținut prea mult la această negociere a lor.

Nu cred că au ținut prea mult din dorința de a avea un pretext pentru ieșirea de la guvernare. Eu îi cunosc, țin legătura cu ei și nu le-a fost confortabil. Sunt puțin dezamăgiți și de aici s-a văzut și schimbarea de retorică de pe o zi pe alta.“, a punctat Robert Sighiartău.

CITEȘTE ȘI       -      UDMR riscă să nu mai intre deloc în Parlament, după propunerea PNL: Prag electoral de 7%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel