Data publicării:

Robert Glinţă - O medalie la Modiale ar fi pentru mine ca o catapultă de lansare pentru Jocurile Olimpice

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Robert Glinţă, cel mai valoros înotător român al momentului, a declarat, luni, la sediul Ambasadei Republicii Coreea la Bucureşti, că o medalie la Campionatele Mondiale de nataţie de la Gwangju (12-28 iulie) ar reprezenta pentru el "o catapultă de lansare" pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor. 

"Nu vreau să fac paşi mari spre Jocurile Olimpice, vreau să fac paşi mici şi siguri. Iar eu spun că traiectoria este bună şi că îmi voi îndeplini obiectivul. Dacă aş câştiga o medalie la Mondiale ar fi cel mai bun an al carierei mele. O medalie la Mondiale ar fi o sursă extraordinară de motivaţie pentru Jocurile Olimpice. Ar fi o catapultă de lansare pentru Tokyo. În plus, dacă voi cuceri o medalie la Gwangju aş lansa o provocare pentru toţi înotătorii din lume, voi arăta că şi eu sunt de nivelul lor şi trebuie să mă ia în considerare. Voi pleca înainte cu 12 zile înainte de începerea competiţiei, aşa că voi avea timp să mă aclimatizez în Coreea", a spus el.

Glinţă, primul sportiv român calificat la Tokyo, a menţionat că preferă o medalie de bronz la Jocurile Olimpice decât una de aur la Campionatele Mondiale. "La Rio de Janeiro cred că eram destul de mic, dar a fost o experienţă extrem de bogată în acumulare de informaţii şi experienţă. Atunci am intrat în finală, iar acum pun mai multă presiune pe mine. Am evoluat foarte mult şi mă aştept la mai mult la Tokyo. Cred că între aur la Mondiale şi bronz la Jocurile Olimpice aleg bronzul olimpic. În mintea mea, şi cred că pentru multă lume, nimic nu se compară cu o medalie la Jocurile Olimpice. Nimic nu e mai presus de această competiţie", a explicat Robert Glinţă.

Sportivii din lotul României au fost primiţi, luni, de ambasadorul Republicii Coreea în România, Kim Yong Ho, înaintea participării la Campionatele Mondiale de nataţie, competiţie care se va desfăşura între 12 şi 28 iulie în oraşul sud-coreean Gwangju.

România va fi reprezentată la cea de-a 18 ediţie a Campionatelor Mondiale de nataţie de un lot format din nouă sportivi (înotători şi săritori).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel