Data publicării:

Robert Cazanciuc propune o măsură dură pentru indivizii care se urcă la volan fără permis și produc accidente grave

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Senatorul Robert Cazanciuc propune o măsură dură pentru cei fără permis care produc accidente grave.

Robert Cazanciuc, senator PSD, vorbește, într-o postare pe Facebook, de interzicerea dreptului de a mai conduce vreodată mașini pentru cei care se urcă fără permis la volan și produc accidente de circulație grave.

„Interzicerea dreptului de a mai avea vreodată dreptul de a conduce pentru șoferii fără permis care produc accidente grave a fost tema discutata cu colegii mei Florin Bodog, Bogdan Matei și Lucian Trufin cu ocazia sesiunii extraordinare de azi din Senat.

Opinia publică este în continuare revoltată după ce un tânăr de 17 ani, fără permis, a ucis un băiețel și i-a mutilat pe viață sora în Capitală. Și asta la doar două zile distanță de la un accident grav produs de un șofer beat și fără permis, tot în București. Tragediile trebuie oprite cât mai repede.“, a scris Robert Cazanciuc pe Facebook.

CITEȘTE ȘI          -          Propunere după tragicul accident în care un băiețel a murit, iar surorii lui i-a fost amputat piciorul

Reamintim că doi copii, de 9 ani, respectiv 7 ani au ieşit împreună cu mama lor în Parcul Pantelimon. La un moment dat, când se aflau în parcarea de lângă parc, copiii au fost loviţi de o maşină, în care se aflau doi tineri, de 17 și 19 ani. Băiețelul de 9 ani a murit pe loc, în timp ce sora sa a fost grav rănită și i-a fost amputat piciorul.

Medicii care au intervenit de urgență la fața locului au încercat să îl resusciteze pe copilul învârstă de 9 ani, însă din nefericire au fost nevoiți să constate decesul acestuia. 

„De asemenea, a doua victimă, un copil în vârstă de 7 ani, a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, au transmis medicii în ziua accidentului.

CITEȘTE ȘI          -        Fetița de 7 ani lovită de o mașină în apropierea Parcului Pantelimon a rămas fără un picior

De asemenea, Birgada Rutieră a Capitalei a transmis în seara accidentului un mesaj privitor la circumstanțele în care a avut loc acesta.

„Astăzi, 28 iulie a.c., în jurul orei 19.30, prin apel 112, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier pe Şoseaua Gării Căţelu, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, în care a fost implicat un autovehicul şi doi pietoni. După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei”, se arată într-un comunicat trimis de Brigada Rutieră a Capitalei.

„În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada Rutieră, a fost identificat conducătorul autovehiculului, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 17 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatele Alcooltest şi DrugTest, rezultate indicate fiind 0, respectiv negativ. De asemenea, a fost condus la sediul INML pentru prelevarea de mostre biologice”, a precizat Poliția Rutieră.

CITEȘTE ȘI           -          Reținere de 24 de ore pentru posesorul autoturismului cu care a fost accidentat mortal un copil din București. ”Șoferul”, arestat preventiv pentru 30 de zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel