Roșiile cu brânză, deliciu de vară. Cât de nesănătos este. Avertismentul nutriționiștilor
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat cum trebuie să alegem brânza pe care urmează să consumăm, dacă vrem să nu ne punem silueta în pericol.

Percepţii diferite despre noţiunea de brânză proaspătă

"Brânză proaspătă e ceea ce noi numeam înainte "brânză de vaci" deci produsul rezultat din cogularea directă a laptelui. Mamele cu copii sugari încă mai fac în casă astfel de brânză şi ştiu ce înseamnă. Produsul rezultat are grăsimea directă din lapte, nu e concentrat şi e dietetic. Dintr-un litru de lapte ies sub 200g brânză proaspătă.

Mai nou, această brânză nu mai e granuloasă ci se omogenizează devenind cremoasa, ca o pastă. Asta nu înseamnă că e mai grasă, tot sub 5% e conţinutul de grăsime", spune nutriționistul, pe pagina sa de Facebook.

Lactate slabe vs. lactate grase

"Fie că e de vacă, de capră sau de oaie, brânza proaspătă face parte din categoria produselor lactate slabe, alături de laptele dulce sau bătut şi iaurt. Fie că e sub formă de pastă sau de perle de brânză, produsul este dietetic şi conţine de la 60cal (cele 0%) până la 120cal/100g. Nu acelaşi lucru se poate spune despre caş sau mozzarella, variante considerate brânză proaspătă. Ei bine, chiar dacă nu au sare, acestea sunt brânzeturi autentice, cu minim 25% grăsime în compoziţie şi minim 250cal/100g.

Deci, atenţie, nu mâncaţi relaxaţi brânză cu roşii, va puteţi îngrăşa. Mai sigură pentru silueta e brânza proaspătă, dar nu prea merge cu roşii. Încercaţi cu bucăţele de ardei gras şi castravete, un ou fiert şi o felie de pâine prăjită-săţios, gustos şi "nepericulos", mai spune Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel