RO ALERT. ALERTĂ MAXIMĂ în BUCUREȘTI, 20 octombrie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Serviciul RO ALERT a transmis o alertă de urgență maximă pentru locuitorii din București.

Având în vedere creșterea, la nivelul Capitalei, a cazurilor de infectare în rândul populație cu noul tip de coronavirus, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin IGSU, a transmis, astăzi, mesaje preventive, prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Textul mesajelor pentru locuitorii capitalei a fost următorul: 

Atenție! În municipiul București, nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID-19) este ridicat - peste 3 la mia de locuitori. MASCA este obligatorie în spațiile deschise și în cele închise! ȘCOLILE își vor desfășura cursurile online. Activitatea ÎN INTERIOR a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viața dvs. sau a celor din jur. DSU-IGSU

Totodată, în cursul zilei de astăzi, mesajul va fi transmis și în limba engleză.

Facem precizarea că, în perioada următoare, și alte judete din țară vor remite astfel de mesaje preventive în rândul  localnicilor din zonele unde sunt înregistrate  sau sunt previzionate creșteri ale gradului de infectare.

Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului Ro-Alert vine în completarea măsurilor dispuse de autorități destinate limitării răspândirii SARS-CoV-2 în rândul populației.

1. -imagine fara descriere- (ro-alert_07670700.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel