„Ritul”, transformat în realitate: Criză de exorciști în Biserica Catolică - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
hopkins exorcizare
hopkins exorcizare

Internetul îi face pe tineri să intre cu cea mai mare uşurinţă în legătură cu grupările sataniste, numărul sataniştilor practicanţi şi nu doar simpatizanţi a crescut, prin urmare este nevoie de mai mulţi exorcişti. Biserica Catolică organizează la Roma o conferinţă în această săptămână la Roma, adunând laolaltă preoţi, psihiatri şi medici pentru a-i pregăti pentru ceea ce vor fi nevoiţi să facă faţă.

Conferinţa va dura şase zile la Universitatea Pontificală Regina Apostolorum din Roma şi îi are care subiect de îngrijorare pe tinerii fragili psihologici sau emoţional care, într-un moment mai delicat al vieţii lor, se îndreaptă spre satanism, informează realitatea.net. "În doar câteva minute, pe internet, poţi contacta grupuri sataniste şi poţi găsi informaţii despre practici oculte. Această conferinţă nu este despre cum să devii exorcist, ci pentru a împărtăşi informaţii despre exorcism, satanism şi secte. Este făcută să ofere ajutor familiilor şi preoţilor", spune un oficial de la Vatican. Lucrările conferinţei, spune acesta, vor analiza satanismul cu "seriozitate şi rigoare ştiinţifică", evitând "abordarea superficială sau senzaţionalistă". Iar la conferinţă vor participa peste 60 de clerici, medici, psihologi, psihiatri, profesori sau lucrători cu tinerii pentru a-i pregăti în combaterea pericolelor aduse de venerarea Satanei.

"Acum înregistrăm o reînviere a satanismului", afirmă un fost exorcist, care le va vorbi celor prezenţi la conferinţă. În teorie, orice preot poate face o exorcizare, dar in practica oficialii de la Vatican le cereau preoţilor să anunţe la Sfântul Scaun când aveau nevoie un specialist. Acesta nu era chemat decât dacă exista certitudinea că persoana respectivă este posedată, semnele fiind schimbări radicale şi îngrijorătoare în comportamentul sau vocea unei persoane, vorbitul trunchiat în limbi străine pe care aceasta nu le cunoaşte sau pur şi simplu vorbitul fără nici o noimă, scrie telegraph.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel