Urmărește emisiunea live
Risc pentru PNL. Previziunea lui Cristoiu pentru 2024
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ion Cristoiu
Ion Cristoiu
PNL are nevoie ca de aer de o relansare spectaculoasă, susține Ion Cristoiu.

„Miercuri seara, la un post de televiziune, Emil Boc, primarul Clujului, a declarat că nu se va înscrie în cursa pentru şefia PNL. Precizarea a venit ca urmare a unui început de campanie în favoarea lui Emil Boc din partea adversarilor lui Ludovic Orban. 

(...) PNL are nevoie ca de aer de o relansare spectaculoasă. Dacă nu se relansează acum, PNL riscă să aibă în 2024 soarta PNŢCD. În 2024, după trei ani şi ceva de guvernare alături de URSPLUS şi UDMR, PNL va fi erodat pînă-n măduva oaselor.

Asta deoarece el şi nu USRPLUS va plăti preţul unei Guvernări fatalmente catastrofale. Relansarea partidului nu poate fi făcută de politicieni plaţi, fără relief, ca o tipsie. E nevoie de un lider PNL înzestrat deopotrivă cu autoritatea carismei şi cu un proiect bine conturat pentru PNL.

După opinia mea, acest Proiect trebuie să aibă drept obiectiv înflorirea capitalismului românesc. Un proiect care să deosebească pe scena politică PNL de PSD şi mai ales de USRPLUS.

(...)

Deocamdată, Florin Cîţu n-a confirmat că se va înscrie în cursă. Grupul de la Cluj, condus de Rareş Bogdan, îl văd însă ca pe un concurent imbatabil al lui Ludovic Orban. Dacă va fi aşa, dacă Florin Cîţu se va înscrie în cursă Ludovic Orban se poate considera victorios de pe acum”, a scris Ion Cristoiu pe cristoiublog.ro.

Emil Boc: Din punctul meu de vedere, Florin Cîțu este viitorul României

Emil Boc consideră că Florin Cîțu este opțiunea cea mai bună pentru conducerea Partidului Național Liberal, iar în ceea ce privește un eventual tandem pe care să îl facă cu actualul premier la vârful PNL, primarul Clujului a declarat, miercuri seară, la Digi 24, că nu o să se implice „mai mult decât îi permite funcția” actuală de edil.

Ludovic Orban deja și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la conducerea liberalilor, iar prim-vicepreședintele Rareș Bogdan declarase că actualul lider PNL va avea „un contracandidat foarte puternic”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel