Ridichile românești ajung în Ucraina la un preț dublu
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Legumicultorii români își încântă clienții din Ucraina cu ridichi de o calitate excepțională, obținând un succes remarcabil pe piața internațională. Recolta de primăvară este exportată către Ucraina la un preț dublu față de piața locală.

Cele mai frumoase ridichi românești ajung în Ucraina, iar legumicultorii din România se bucură de o recoltă de primăvară căutată pe piața internațională. Magdalena și Marcel Cristian din Băleni, județul Dâmbovița, gestionând o suprafață protejată de 2.000 de metri pătrați, au obținut o cultură bogată de ridichi, apreciată în special de cumpărătorii din Ucraina, care plătesc un preț dublu față de cel din piețele locale.

Într-un interviu pentru ”În Grădina Danei”, la emisiunea Agrostrategia de pe TVR 1, Magdalena Cristian a vorbit despre calitatea ridichilor și aprecierea lor de către consumatorii ucraineni. Acestora le-au plăcut în mod deosebit caracteristicile ridichilor românești - moi, rezistente la crăpare și gustoase, fără să fie iuți.

În ciuda succesului pe piața externă, legumicultorii se confruntă cu provocări, printre care lipsa forței de muncă. Cu toate acestea, au beneficiat de sprijin din partea comunității locale, când au postat online nevoia de ajutor pentru recoltare.

Pentru cultivatorii interesați de ridichi, Magdalena Cristian recomandă plantarea acestora la o distanță de 3 centimetri și menționează că perioada de la semănat la recoltare este de aproximativ o lună și jumătate în condiții calde. Pentru a obține o recoltă de calitate, este important să se utilizeze soiuri rezistente la crăpare și să se asigure o udare corespunzătoare.

În ciuda provocărilor, legumicultorii continuă să investească în cultivarea de legume de înaltă calitate, menținând tradiția agricolă românească și contribuind la economia țării, relatează Agrointel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel